Eerder deze maand lanceerde SpaceX de Falcon Heavy, de krachtigste operationele raket ter wereld met de Tesla Roadster van Elon Musk als lading.

Zo’n 12 uur lang zond de Roadster live uit over het begin van zijn ruimtereis tot de batterij van de elektrische auto leegraakte en de uitzending ophield.

Maar er is een website die geïnteresseerden in de gelegenheid stelt de koers van de auto te volgen ten opzichte van de banen van Mercurius, Venus, de Aarde en Mars.

GettyImages 915076602

Foto: De lancering van de Falcon Heavy van SpaceX. Bron: JIM WATSON/AFP/Getty Images

Musk tweette zondag een link naar de site Where Is Roadster met als commentaar: “Ik weet zeker dat hij hier ergens geparkeerd is”

Where Is Roadster is gemaakt door ingenieur Ben Pearson. Die gebruikt gegevens van JPL Horizons van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA.

Op zondagavond bevond de auto van Musk zich zo’n 3,7 miljoen kilometer van de Aarde en verwijderde hij zich verder met een snelheid van 10.858 km/h.

Volgens de berekeningen heeft de Roadster daarmee de garantie van 60.000 kilometer die wordt gegeven meer dan 595 keer overschreden.

Astronomen hebben de auto kunnen spotten en Pearson heeft intussen een animatie gemaakt van hoe de aarde en de maan eruit zouden zien als de camera’s van de Tesla nog steeds zouden uitzenden.

Bekijk die animatie hier: