In navolging van KPN, laat nu ook Ziggo weten dat het de prijzen voor de dienstverlening per 1 juli 2022 verhoogt.

De prijs van een Alles-in-1 Start-abonnement gaat met 3,50 euro per maand omhoog. Dat komt voor abonnees met dit pakket uit op een extra 42 euro per jaar. De duurste abonnementen worden tot 3,50 euro per maand goedkoper, zo meldt prijsvergelijker Breedbandwinkel.nl.

Bron: Breedbandwinkel.nl
Bron: Breedbandwinkel.nl

In tegenstelling tot KPN, die niets veranderde aan het aanbod, krijgen klanten van Ziggo een 33 procent hogere downloadsnelheid op het moment dat de kosten omhoog gaan.

Zowel KPN als Ziggo stellen dat de prijsverhogingen noodzakelijk zijn om de kwaliteit te waarborgen en te verbeteren. Zeker nu de druk op het netwerk toeneemt doordat er meer gebruik wordt gemaakt van streamingdiensten en er meer wordt thuisgewerkt.

Vanaf volgend jaar moeilijker contract opzeggen

Ziggo geeft klanten die het niet eens zijn met de prijsstijging de kans om tussentijds hun contract op te zeggen voor 1 juli.

Dat wordt volgend jaar een stuk lastiger aangezien de telecomprovider ook de algemene voorwaarden gaat veranderen. De belangrijkste wijziging is dat het de jaarlijkse prijsstijging in de voorwaarden opneemt. Dat zorgt ervoor dat bestaande abonnees die hun contracttermijn nog niet hebben gehaald, en dus nog niet maandelijks kunnen opzeggen, niet meer tussentijds onder hun contract uit kunnen.

Afhankelijk van het abonnement is de prijsverhoging van dit jaar is een stuk hoger dan die van vorig jaar. Toen gingen de maandelijkse kosten voor Ziggo-abonnees met gemiddeld 1,43 euro omhoog. Het jaar daarvoor stegen de kosten met gemiddeld 2 euro per maand.

LEES OOK: F1-uitzender Viaplay mikt in 2022 op honderdduizenden abonnees in Nederland: ‘De dienst is klaar om aangezet te worden