De Franse politie is woensdag in de Parijse voorstad Saint-Denis begonnen met een actie tegen vijf vermoedelijke terroristen die zich in een appartement in de Parijse voorstad Saint-Denis hebben verschanst. Onder hen zou de Belg Abdelhamid Abaaoud zijn, van wie wordt gezegd dat hij achter de aanslagen van afgelopen vrijdag in Parijs zit.

Woensdagochtend zouden zeker zeven explosies plaats hebben gehad in de Parijse voorstad Saint-Denis. Een daarvan zou een zelfmoordterrorist zijn geweest die zich opblies ten tijde van de belegering van een woning door antiterreureenheden. Het gaat volgens de Franse zender France Info om een vrouw. Zwaarbewapende militairen zijn in de wijk gearriveerd om bijstand te verlenen.

De Franse zender Europe 1 rept in totaal van drie doden en drie aanhoudingen. Onder de slachtoffers zou een voorbijganger zijn. De overige twee doden zijn de vrouw met een bomgordel en een verdachte die door een scherpschutter is gedood.

Er zou nog minstens één verdachte in het appartement zijn verschanst dat politie en leger woensdag in Saint-Denis belegeren. Tientallen omwonenden zijn geëvacueerd.

Aanslagen Parijs

Een van de aanslagen van afgelopen vrijdag was bij het Stade de France dat ook in Saint-Denis staat. Bij de aanslagen in Paris vielen 129 doden en honderden gewonden.

Voor zover bekend zijn zeven zelfmoordterroristen omgekomen bij de aanslagen. Naar een achtste verdachte wordt internationaal gezocht. Het gaat om Salah Abdeslam. Dinsdag repten verscheidene media van een tweede voortvluchtige die voor wapens zou hebben gezorgd. Voorts wordt onderzocht wie een zwarte Renault Clio met Belgische kentekens heeft bestuurd. De auto is dinsdag in Parijs gevonden en werd kennelijk door Abdeslam gehuurd.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl