Een zelfrijdende Tesla heeft een robot omvergereden tijdens de voorbereidingen voor CES, de grootste techbeurs ter wereld in Las Vegas. De robot heeft de klap niet overleefd.

Het ongeluk gebeurde toen medewerkers van het bedrijf Promobot hun robots naar een congreszaal brachten. Ze reden netjes achter elkaar aan, maar een exemplaar besloot kennelijk zijn eigen weg te gaan en verliet de rij.

Dat bleek fataal. De robot werd aangereden door een zelfrijdende Tesla, die na de klap nog zo’n 50 meter doorreed.

Bekijk hier het ongeluk.

“Er was niemand, geen mensen, geen auto’s. Ik stelde de Tesla in op zelfstandig rijden en hij begon te bewegen. Plotseling stond die robot voor ons en de auto reed er recht op af. Het spijt me zo, de robot ziet er schattig uit”, zei de man die achter het stuur van de Tesla Model S zat.

De romp, de armen en het hoofd van de robot waren na de aanrijding onherstelbaar beschadigd. “Natuurlijk balen we hiervan. We hebben deze robot helemaal van Philadelphia naar Las Vegas gebracht om mee te doen aan de beurs. Nu kan hij niet meedoen en ook niet worden gerepareerd”, liet Promobot weten aan Amerikaanse media.

Lees ook op Business Insider