De circa één miljoen Nederlandse zzp’ers en werknemers met een pensioengat moeten zelf iets met de opbouw van hun pensioen. BinckBank is de vierde partij die op deze markt een fiscaal gunstig product aanbiedt.

De overheid maakt het mogelijk om fiscaal gunstig te beleggen voor je pensioen, als je te weinig opbouwt via een werkgever. Je kunt dan via een speciale rekening onbelast vermogen opbouwen. Aan het einde van de rit moet je het geld wel in een uitkeringsproduct steken – je mag het niet vrij besteden.

Zelf pensioen opbouwen

De afgelopen jaren hebben al vier partijen producten op de markt gebracht die op deze trend inspelen – met simpele beleggingsportefeuilles, opgebouwd uit goedkope indexfondsen, die volgens een vast patroon beleggen.

Business Insider maakt hierover eerder deze vergelijking tussen aanbieders Brand New Day, ZZP Pensioen en BrightPensioen.

Ook beleggingsmakelaar DeGiro heeft dit jaar een fiscaal voordelig pensioenproduct geïntroduceerd.

BinckBank is sinds dinsdag de vijfde partij op deze markt en noemt zijn product Binck Pensioen. De beleggingsportefeuille bestaat uit drie profielen: ‘defensief’, ‘gebalanceerd’ en ‘offensief’.  Het idee is dat naarmate het pensioenmoment nadert, er minder risicovol wordt belegd.

BinckBank werkt met indexfondsen die passief beursindices volgen en jaarlijkse kosten kennen van maximaal 0,28 procent van het ingelegde vermogen. Daarnaast rekent BinckPensioen met een vaste vergoeding van 0,5 procent van het ingelegde vermogen per jaar.

Lees ook op Business Insider

LEES OOK: Nederlandse werknemer werkt gemiddeld 3 uur per week over – en loopt zo € 3200 mis