Jeangu Macrooy vertegenwoordigt Nederland op de 65e editie van het Eurovisie Songfestival dit jaar in Rotterdam. Dit bevestigde AVROTROS vrijdag. Het AD bracht de naam van de 27-jarige Macrooy eerder deze week al naar buiten op basis van ingewijden.

“We hadden Jeangu al langer in het vizier omdat zijn sound zo goed en internationaal onderscheidend is,” aldus algemeen directeur van AVROTROS en lid van de selectiecommissie Eric van Stade. “De song die hij instuurde was een schot in de roos. Het pakt je, intrigeert en gaat onder je huid zitten. Wij zijn ontzettend blij dat Jeangu er samen met ons voor wil gaan.”

Macrooy werd geboren in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo. Sinds 2014 woont de singer/songwriter in Nederland. Hij dook regelmatig op bij De Wereld Draait Door. Zijn muziek kan het best omschreven worden als Engelstalige modern soul. Hij speelde al op Lowlands en North Sea Jazz, kreeg twee Edison-nominaties en ontving lovende recensies voor zijn optreden op het festival Noorderslag.

Het Songfestival vindt dit jaar plaats in Rotterdam. Door de overwinning van Duncan Laurence in Israël afgelopen jaar zal de Nederlandse inzending dit jaar direct geplaatst zijn voor de finale op 16 mei.

‘Meedoen zou wel heel gaaf zijn’

Pieter Perquin, de manager van de zanger, ontkent eerder tegen het AD Macrooys deelname. “Meedoen aan het Songfestival zou wel heel gaaf zijn”, zegt Perquin weli, die verder vriendelijk maar beslist alles tegensprak.

Vanuit zijn functie kon hij onmogelijk anders. De organisatie verbiedt de deelnemende artiest en zijn management om voortijdig over de deelname te spreken.

Lees meer over het Songfestival:

Lees ook op Business Insider