Verzekeraar NN behoorde maandag tot de sterkste dalers in de AEX met een verlies van 2 procent.

Claimorganisatie Wakkerpolis heeft een claim van 3,2 miljard euro ingediend tegen het moederbedrijf van Nationale-Nederlanden vanwege onterecht in rekening gebrachte kosten voor een beleggingsverzekering.

Deze collectieve woekerpolisclaim, voor zo’n half miljoen klanten van NN, volgt op een vorig jaar gewonnen proefprocedure over één dossier. Wakkerpolis trekt samen op met de Consumentenbond, die NN ook dagvaardt.

Collega-verzekeraar Aegon speelde 3 procent kwijt. Kepler Cheuvreux verlaagde zijn advies voor de verzekeraar.

AEX lager

De AEX-index in Amsterdam is maandag met verlies geopend. Het enthousiasme op de aandelenmarkten is bekoeld door de twijfels over het vermogen van de Amerikaanse president Donald Trump om zijn verkiezingsbeloften in te lossen.

Staalconcern ArcelorMittal verloor 3,3 procent en was daarmee de sterkste daler.

De AEX-index stond na bijna drie kwartier handel 0,9 procent lager op 507,20 punten. Opvallend was dat bijna geen van de hoofdfondsen een winst noteerde. De MidKap daalde 0,5 procent tot 735,87 punten. De graadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt verloren 0,9 procent.

Lees ook op Business Insider

Air France-KLM daler

Air France-KLM was met een min van 4 procent de sterkste daler. In overleg met de bonden heeft KLM besloten de maatregel om op elke intercontinentale vlucht een steward of stewardess minder in te zetten voorlopig te schrappen.

AMG speelde bij de kleinere fondsen bijna 3 procent kwijt, nadat het een grote bestelling gecanceld zag worden. Daardoor zal de winst van het bedrijf dit jaar naar verwachting 5 miljoen euro lager uitvallen.