De koninklijke families in Europa kennen vele vertakkingen. Elke familie bezit een reeks titels en uiteenlopende bevoegdheden.

Maar één ding hebben ze allemaal gemeen: een gedeelde voorouder.

De familiestambomen zijn behoorlijk gecompliceerd en alle Europese royals zijn wel op een of andere manier met elkaar verbonden. Maar alle ingewikkelde familielijnen zijn uiteindelijk ook terug te voeren tot King George II, die van 1727 tot 1760 koning was van Groot-Brittannië en Ierland.

Zijn kinderen en kleinkinderen trouwden royals over het hele Europese continent en zijn verre nakomelingen leiden nu vele belangrijke Europese koninklijke families.

Dat betekent dat de royals in Groot-Brittannië, Nederland, Luxemburg, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Spanje en Monaco allemaal met elkaar verbonden zijn.

Onze huidige koning Willem-Alexander is ook een verre nakomeling van King George II. Zijn dochter Anne trouwde in 1721 met prins Willem IV van Oranje-Nassau. Hun zoon werd werd prins Willem V van Oranje Nassau. En vele generaties later zit nu Willem-Alexander op de troon in Nederland.

Hieronder een interactieve stamboom van de koninklijke families van Europa. Elke generatie wordt weergegeven door een kleine cirkel en elke kleur staat voor een andere familie. Een doorgetrokken lijn vertegenwoordigt bloedverwantschap en een stippellijn een huwelijk.

Lees ook op Business Insider

Scrol over de namen van de royals voor een korte omschrijving.