• WhatsApp test de mogelijkheid om op meerdere apparaten tegelijk aangemeld te zijn met een open bètaprogramma.
  • Eerder kon je op twee apparaten tegelijk aangemeld zijn en moest je telefoon altijd connectie hebben met het apparaat waarop je verbonden was.
  • We leggen je uit hoe je aan de bèta kunt deelnemen en dus op meerdere apparaten tegelijk gebruik kunt maken van WhatsApp

WhatsApp liet eerder al weten dat het test met de mogelijkheid om op meerdere apparaten tegelijk te kunnen werken met de berichtendienst. De interne tests zijn blijkbaar succesvol, want het bedrijf stelt de functionaliteit nu beschikbaar via een bètaprogramma voor iedereen, meldt XDA-Developers.

De bèta verandert de manier waarop WhatsApp op een computer of een tablet verbinding maakt met de servers van de dienst.

Dit ging voorheen namelijk via de telefoon waarop de app draait. Deze moest altijd in verbinding staan met de desktop- of tabletversie, omdat hierop het gekoppelde telefoonnummer stond. Met andere woorden: de WhatsApp-versie op computer of tablet was niet meer dan een doorgeefluik voor de versie op de mobiele telefoon.

De bèta maakt nu direct verbinding met de servers waardoor een connectie met de telefoon niet meer nodig is. Het telefoonnummer waaraan WhatsApp gekoppeld is, wordt gedeeld met maximaal vier apparaten.

Meedoen aan de bèta

Sta je ook te trappelen om op meerdere apparaten tegelijk WhatsApp te gebruiken zonder dat daar een connectie met je telefoon voor nodig is? Volg dan de volgende stappen:

  1. Open Whatsapp op je telefoon en navigeer naar 'Instellingen'.
  2. Klik op 'Gekoppelde apparaten'
  3. Als jouw versie van WhatsApp geschikt is voor de bèta, word je begroet met een pop-up die je laat weten dat de bèta actief is en dat je kunt meedoen. Als je die niet krijgt, moet je de app even updaten.
  4. Klik de pop-up weg en klik onder aan het scherm op 'Neem deel aan bèta'.
  5. Koppel de apparaten waarop je WhatsApp wilt draaien opnieuw.
  6. Dat is het, je doet nu mee aan de bèta en kunt de gekoppelde apparaten gebruiken zonder dat je telefoon ermee verbonden hoeft te zijn.
Meedoen aan de bèta is makkelijk. Afbeelding: Dennis Wilman - Business Insider Nederland
Meedoen aan de bèta is makkelijk. Afbeelding: Dennis Wilman - Business Insider Nederland

Bij het meedoen aan een bètatest moet je altijd rekening houden met wat factoren. Zo kan het zijn dat de dienst niet optimaal of wat langzamer dan normaal werkt. Ook is het mogelijk dat connecties niet even stabiel zijn. Ook is het mogelijk dat berichten tussen de verschillende apparaten niet direct updaten.

Zelf ondervonden we tijdens het proberen problemen met het ontvangen van berichten op de desktopversie van WhatsApp. Deze kwamen wel goed binnen op de telefoon.

LEES OOK: WhatsApp introduceert nieuwe functie waardoor foto’s en video’s na het bekijken verdwijnen