Werkgevers zijn vooral beducht dat het Belastingplan 2014 van het kabinet Rutte voor hogere loonkosten zorgt.

Dat stellen werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland in een uitgebreide reactie op het Belastingplan 2014 dat op Prinsjesdag werd gepresenteerd, zo meldt Het Financieele Dagblad zaterdag.

In de fiscale plannen van het kabinet Rutte zitten ook lastenverzwaringen voor werkgevers versleuteld, die volgens de ondernemersorganisaties slecht zijn voor de concurrentiepositie van Nederland. Daarnaast zijn de werkgevers niet blij met het plan om voor hogere inkomens de belastingdruk op extra verdiende euro’s te verzwaren.

Doorn in het oog van de werkgevers is de voortzetting van de zogenoemde crisisheffing, die 16 procent afroomt van inkomens boven de 150 duizend euro. Daarnaast valt een eerder toegezegde lastenverlichting voor ondernemers van 640 miljoen euro weg.

De werkgeversorganisaties stellen dat ze door de kabinetsplannen voor een werknemer die 70 duizend euro per jaar verdient, bij een netto loonstijging van 100 euro per maand ongeveer 300 euro per maand kwijt zijn aan werkgeverslasten.  Dit is in 2014 maandelijks 50 euro meer dan dit jaar.  Het gaat hierbij om werknemersverzekeringen en premies voor pensioen en zorg.

Lees ook:

Niemand gaat 59 procent belasting betalen'

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl