Het webwinkelbedrijf van de bekende oud-coureur Tom Coronel is failliet. Klanten van webshops als sneeuwkettingen.com, barbequeshop.nl en koffiediscounter.nl kunnen bestelde artikelen niet meer retourneren of laten repareren.

Create2fit, het moederbedrijf van in totaal twaalf van deze webwinkels en een fysieke winkel in Naarden, leed naar verluidt al jaren verlies.

Op de verschillende websites van het bedrijf staat de tekst dat ze wegens omstandigheden tijdelijk gesloten zijn.

Volgens curator Robert de Lauwere wordt gekeken naar de mogelijkheden. Er werden al gesprekken gevoerd met potentiële overnamekandidaten. Dat in ieder geval een deel van het bedrijf verkocht wordt, lijkt hem dan ook een zeer goede mogelijkheid.

Of alle onderdelen doorgaan en alle personeelsleden hun baan kunnen behouden, is volgens De Lauwere nog niet te zeggen. Het bedrijf telt 43 werknemers.

Volgens RTL Z waren er plannen om het bedrijf uit te laten groeien tot een omzet van 100 miljoen euro. Coronel begon Create2fit met zijn jeugdvriend Marc Koster in 2004, meldt de nieuwssite. De online handel in nicheproducten als kinderstoeltjes en televisies ging aanvankelijk goed. Na 10 jaar was de omzet gegroeid naar 35 tot 40 miljoen euro.

Het meerderheidsbelang van de twee vrienden ging in 2009 naar RFS Holland, het moederbedrijf van Wehkamp. Met die stap zou Create2fit kunnen profiteren van de kennis van Wehkamp.

Lees ook op Business Insider

Coronel kocht webwinkels terug van Wehkamp

Maar in 2014 presteerde het bedrijf niet als verwacht. Wehkamp werd overgenomen door de Britse investeringsmaatschappij Apax Partners. Die wilde zo snel mogelijk van de zwakke broeder af door de stekker eruit te trekken.

Dat voorkwamen Coronel en Koster door Create2fit in 2016 terug te kopen, volgens hen voor 1 euro. De twee troffen het bedrijf in een benarde financiële positie, waarbij de omzet niet was gestegen naar 100 miljoen euro, maar gedaald naar 32 miljoen euro. Ze sloten acht webwinkels en ontsloegen 30 werknemers.

In eerder verschenen interviews legt Coronel de schuld bij Wehkamp voor het slecht presterende Create2fit, al schreef het bedrijf ook rode cijfers in het eerste jaar nadat het weer in handen van de oprichters kwam, schrijft RTL Z.

Afgelopen november had Coronel nog goede hoop en verwachtte hij van Create2fit ‘een winstmachine’ te kunnen maken.

LEES OOK: Rechtbank wijst faillissement van geldtransporteur SecurCash af – er zou genoeg geld zijn voor schuldeisers