De opvolger van V&D, warenhuis Hudson’s Bay, zou de huur van haar pand in Haarlem hebben opgezegd. Dat meldt zakenblad Quote op basis van anonieme bronnen.

Dat de Nederlandse tak van het bedrijf miljoenen zou verliezen, werd al eerder gemeld. De overname van V&D-panden op toplocaties ging namelijk samen met bijzonder lange huurcontracten. Alleen op die manier zag het Canadese bedrijf kans om de eigenaren de gebouwen flink te laten opknappen.

Wil het bedrijf onder die molensteen uitkomen, dan lijkt een faillissement de enige optie, zei retailkenner Paul Moers vorige week tegen het FD. “Hudson’s Bay is in Nederland een probleemformule geworden en de kans om dan nog te slagen is klein.”

De langlopende contracten zitten Hudson’s Bay dwars omdat de omzet van de winkels tegenvalt. De meeste shoppers slaan de gloednieuwe, glanzende warenhuizen over.

Afgelopen januari kondigde het bedrijf daarom al een herpositionering aan. Wat er precies zou gaan veranderen, liet men nog in het midden.

Tot zover zijn er nog geen winkelsluitingen aangekondigd. Het is eveneens onduidelijk wat de geruchten voor het filiaal in Haarlem zullen betekenen. Het contract voor de vestiging aan de Grote Houtstraat in Haarlem zou volgens Quote nog jaren doorlopen.

Lees meer over Hudson’s Bay:

Lees ook op Business Insider