Tegenwoordig zie je overal AirPods. Mensen dragen ze op straat, gebruiken ze in de bus, trein en metro op weg van huis naar werk of andersom en nemen er thuis en op kantoor telefoontjes mee aan.

Het is ook heel gebruikelijk aan het worden om AirPods te dragen in de sportschool. Maar je moet bij het sporten eigenlijk helemaal geen Airpods gebruiken. Dit is waarom.


AirPods lijken ideaal te zijn voor in de sportschool. Je vergeet vaak dat je ze draagt en ze passen bij de meeste mensen precies goed in hun oren.

Foto: Apple

Apple maakt zelf ook reclame voor mensen die hardlopen met AirPods in.

Foto: Apple

Maar je moet echt geen AirPods dragen bij het sporten. Ze zijn niet goed bestand tegen zweet of water.

Foto: Reuters/Beck Diefenbach

Aangezien de AirPods geen bescherming bieden tegen water of stof, zullen ze het niet lang volhouden als ze constant in contact komen met zweet.

Foto: Thomson Reuters

Waterschade valt niet onder de garantie van Apple, dus voor elke kapotte AirPod ben je al snel bijna 80 euro kwijt.

Lees ook op Business Insider

Foto: Maurizio Pesce/Flickr

Niet iedereen zweet hetzelfde, dus voor sommige mensen is het misschien geen probleem om te sporten met AirPods in. Maar onthoud dan wel dat je niet kan terugvallen op de garantie van Apple.

Foto: Hollis Johnson/Business Insider

Los van de mogelijke schade door zweet, zijn AirPods ook niet echt goed voor het isoleren van geluid. Dat betekent dat je het volume erg hoog moet zetten om de muziek boven het geluid van loopbanden, andere machines en medesporters uit te laten komen. En dat is niet goed voor je oren.

Foto: Hollis Johnson/Business Insider

Andere koptelefoontjes zijn veel beter geschikt om het achtergrondgeluid te beperken. Als je draadloze wil, dan beveel ik beveel Master & Dynamic’s MW07-oortjes aan. Die zijn ook bestand tegen waterdruppels en zweet.

Foto: Dave Smith/Business Insider

Als je net als ik een echte koptelefoon wilt bij het sporten, dan vind je de relatief goedkope Urbanears Hellas vast geweldig.

Foto: Urbanears

Apple heeft met de Power Beats Pro zelf  ook geweldige koptelefoontjes op de markt om mee te sporten. Die zijn ontworpen om goed met zweet om te kunnen gaan en veilig op hun plek te blijven. 

Foto: Beats

Apple komt in de toekomst misschien met waterbestendige AirPods, maar de eerste twee generaties zijn niet veilig voor je zweet. Ze meenemen naar de sportschool is het tarten van het noodlot.

Foto: Hollis Johnson/Business Insider

LEES OOK: Apple zet een revolutionaire stap: de iPad kan eindelijk een echte laptopvervanger worden