Alle P&O’ers opgelet: je hebt de potentie om een van de belangrijkste en meest gewaardeerde werknemers van je bedrijf te worden, maar je moet het wel slim aanpakken en niet bang zijn om met data te gaan spelen. Gelukkig heb je alle gegevens die je nodig hebt, direct beschikbaar.

“Het gaat hier niet alleen maar om het tellen van mensen”, zegt Melanie Hache-Barrois, directeur Human Capital Management strategy bij Oracle. “P&O heeft ook een rol als strategische adviseur.”

De sleutel zit ‘m in het verzamelen van informatie en statistieken van de werknemers en het ‘en masse’ analyseren daarvan.

Met de juiste technologie kan dit een organisatie in staat stellen – ondersteund door data – de toekomst te voorspellen. Dat biedt kansen om aanbevelingen te doen en een nog betere aansluiting te vinden op de strategie van de organisatie.

“Dit is echt een nieuwe mindset,” aldus Hache-Barrois. “HR moet dan echter wel de data hebben om hun ideeën kracht te geven. Big data en analyse zijn in principe modewoorden: we moeten echter preciezer zijn en niet alleen jargon gebruiken, want er is nu toch echt iets bijzonders aan het gebeuren. Je ziet een grote toename in de middelen die P&O ter beschikking kan hebben. Door data ondersteunde analyses is daar één van.”

Hache-Barrois zegt: “als het erom gaat welk type gegevens je wilt verzamelen en analyseren, is het belangrijk te beseffen waarom je ze wil verzamelen: om strategische beslissingen te maken.”

“Het stadium dat we mensen in spreadsheets telden om ideeën te toetsen is voorbij”, zegt ze. “Het is andersom: We hebben een idee en gebruiken dan analyses die ons helpen in het nemen van strategische beslissingen: op basis van data en feiten.”

Hoe gegevens het verschil maken

Er zijn twee manieren om gegevens te krijgen van je werknemers: de traditionele enquête, die Hache-Barrois “klassiek” noemt en de meer systematische methode waarbij een brede set meta-gegevens wordt verzameld.

“Op deze manier kan je gegevens verzamelen over hoe je werknemers werken”, zegt ze. “Je kunt kijken naar educatie- en trainings programma’s, je kunt analyseren wat voor soort informatie typisch via interne sociale netwerken wordt gedeeld en op welke manier (virtueel) wordt samengewerkt. Uiteraard zullen dergelijke acties moeten worden afgestemd en in overeenstemming moeten zijn met de geldende privacy regelgeving.”

Dit type gegevens, wanneer verzameld in grote aantallen, geeft vervolgens een totaal beeld. Denk aan impact van veranderingen in bedrijfsbeleid, de communicatie hieromrent, het peilen van de reputatie van een organisatie of inzichten in medewerkersbetrokkenheid.

Een onderzoek, de Oracle Simply Talent Study, wees uit dat de meerderheid van de respondenten (56%) toegenomen productiviteit zag omdat ze zich meer betrokken voelden op het werk.

Cruciaal is dat 37% van de werknemers aangaf dat als ze zich meer betrokken zouden voelen het minder waarschijnlijk zou zijn dat ze op zoek zouden gaan naar een andere baan.

“Hoe meer je over dit type gegevens beschikt, hoe meer je werknemers gelukkiger, trouwer en productiever kan maken”, zegt Hache-Barrois – en traditiegetrouw heeft ze gegevens om dat te ondersteunen. Oracle heeft studies uitgevoerd dwars door Europa waar ze aan 1.500 mensen in zeven landen hebben gevraagd: wat maakt je betrokken bij een je bedrijf. Het anwoord? Werknemers voelen zich meer betrokken als ze het bedrijf en hun rol daarbinnen begrijpen én als hun manager zich daadwerkelijk over hen ontfermt.

De studie wees uit dat de meerderheid van de respondenten prioriteit legt bij het krijgen van erkenning voor hun resultaten. Gevolgd door begrip voor hun bijdrage aan het bedrijf (35%) en de gelegenheid krijgen om te werken aan interessante projecten (34%).

Hache-Barrois: “Als je loyaal bent, is dat omdat je je gewaardeerd voelt en er aandacht voor je is. Het verzamelen en analyseren van dit type gegevens stelt P&O’ers in staat om beslissingen te nemen en beleid te implementeren dat dit mogelijk maakt. Dat maakt HR-professionals nog belangrijker”, voegt ze toe.

Meer weten over hoe je een modern personeelsbestand kan aantrekken met Oracle Human Capital Management (HCM) Cloud? Lees dan hier het rapport.

Dit artikel is gesponsord door Oracle HCM.

Onderzoek: Technologie en de werkplek

Online Form Maker