Prinsjesdag draait om meer dan de miljoenennota en de Rijksbegroting.

Het is ook het moment waarop politici zichzelf kunnen tonen aan het Nederlandse volk in hippe outfits en met kekke hoedjes.

De VVD heeft daarom een opvallend promotiefilmpje gemaakt om de Kamerleden voor te stellen.

“Prinsjesdag… plannen, cijfers, miljoenen… Maar vooral: de politieke catwalk!”, schrijft de partij, met daarbij een knipoog-emoji.

In de video zijn de bewindslieden en Kamerleden van de partij te zien, terwijl ze zich klaar lijken te maken voor de grote dag.

Op sociale media wordt met veel hoon gereageerd op de video. “Alsof Net5 een serie over de VVD heeft gemaakt en dit de leader is”, twittert Alexander Klöpping, oprichter van de onlinekiosk Blendle.

Volkskrant-chef Kustaw Bessems is al even onverbiddelijk. “Wow, dit is afschuwelijk. Steekt de ode van Klaver naar de kroon, qua plaatsvervangende schaamte”, schrijft hij.

Lees ook op Business Insider

Hij vult later aan: “Je kunt erom lachen, die suffe filmpjes. Maar het zorgelijke eraan is dat ze zo vollédig voor de binnenwereld van de eigen partij zijn gemaakt. Spreekt geen enkel besef uit van de wereld daarbuiten.”

De briljantste reactie komt van GroenLinks. De partij haakt in op de ‘tieners reageren op’-video’s, die op YouTube populair zijn.

Overigens is de VVD niet de enige partij die op Prinsjesdag met een ludiek filmpje komt. Het CDA wil op de derde dinsdag in september zijn minister van Financiën Wopke Hoekstra aanmoedigen. Het is vandaag zijn eerste Prinsjesdag.

Oordeel zelf of het resultaat leuk is:


 

LEES OOK: Deze 9 protestoutfits droeg Marianne Thieme de afgelopen jaren op Prinsjesdag

MIS OOK NIET: 10 dingen die je van Máxima kunt leren als je zelf in de spotlights staat