• Het aantal officieel gerapporteerde besmettingen met het coronavirus in de VS is sinds donderdagavond hoger dan in China.
  • Cijfers over officiële meldingen zijn lastig te vergelijken, omdat landen anders meten en het aantal tests verschilt.
  • Trendmatig zijn er wel aanwijzingen dat de uitbraak van het coronavirus in de VS een stijgende lijn vertoont.

De Verenigde Staten hebben wereldwijd het hoogste aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus vastgesteld. Uit dat van officiële instanties die de site Worldometers bijhoudt, blijkt dat er inmiddels meer dan 85.000 vastgestelde besmettingen zijn in de VS, tegen 81.000 in China.

De cijfers met het aantal vastgestelde besmettingen zijn sterk gevoelig voor de de hoeveelheid tests die een land doet en de fase waarin de corona-uitbraak zich bevindt. In China piekte de uitbraak medio februari is in het aantal actieve gevallen sindsdien gestaag gedaald.

In de Verenigde Staten wordt sinds medio maart veel uitgebreider getest, zo meldde Business Insider eerder. Dit is nu steeds duidelijker terug te zien in de rapportages.

Vrijdag telde China volgens de officiële meldingen iets minder dan 3.500 actieve gevallen. Dit is het saldo van de vastgestelde besmettingen minus het aantal personen dat genezen is of overleden.

Het aantal actieve gevallen in de VS bedraagt volgens de officiële tellingen iets meer dan 82.000.

Onderstaande grafieken van het aantal actieve gevallen laten zien dat lijn in de VS stijgend is, terwijl China een dalende trend laat zien.

LEES OOK: Duitse autotoeleverancier Bosch heeft een coronatest ontwikkeld die binnen 2,5 uur uitsluitsel geeft

Lees ook op Business Insider