Onderzoekers zeggen dat de productiviteit op kantoor omhoog kan door de temperatuur op de werkvloer iets te verhogen. Dat zou in ieder geval de productiviteit van vrouwen flink verbeteren, schrijft The Guardian.

Mannen zouden echter productiever zijn bij wat lagere temperaturen, volgens een studie die is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift PLOS One.

De studie is uitgevoerd in Duitsland. Daarbij werd onderzocht hoe 500 mannen en vrouwen presteerden op diverse taken bij verschillende temperaturen.

Wat blijkt? Bij hogere temperaturen presteren vrouwen duidelijk beter op wiskundige en verbale taken. Mannen presteren dan juist minder bij dergelijke opdrachten.

Voor vrouwen was de prestatietoename bij het werken bij warmere temperaturen “beduidend groter” dan de afname van de mannelijke prestaties als de verwarming ietsje hoger staat.

Volgens de onderzoekers kan het een goed idee zijn om op gemengde werkplekken de thermostaat net even wat hoger te zetten. Het kan de productiviteit van hele afdelingen verhogen.

De bevindingen zijn een steun in de rug voor vrouwen die nu nog extra lagen kleding moeten dragen op kantoor zoals truien, sjaals, sokken. Misschien verklaart het ook waarom competitieve mannen, strak in pak en met stropdas, nu nog kiezen voor koude kantoren.

Lees ook op Business Insider

Lees meer: