Feyenoord-spits Eljero Elia heeft een nieuwe auto gekocht. Maar die blijkt onverzekerbaar.

Op Twitter uit voetballer Eljero Elia vrijdag zijn ongenoegen.

De nieuwe auto van Elia – merk en type worden niet vermeld – zou onverzekerbaar zijn om dat hij “te duur” is.  Ook zou meespelen dat Elia een keer is aangereden.

In 2013 raakte de peperdure Bentley van Elia beschadigd bij een ongeluk op de Haagse Binckhorstlaan waaraan hij zelf geen schuld had. Elia voetbalde destijds voor de Duitse club Werder Bremen.

Premies voor WA-autoverzekeringen worden gebaseerd op het schaderisico. Verzekeraars kijken hierbij naar factoren als gewicht van de auto, leeftijd van de bestuurder, de bevolkingsdichtheid van zijn postcodegebied en naar de opgebouwde schadevrije jaren.

Autoverzekering: verschil premies

Sowieso kunnen premies voor autoverzekeringen per stad sterk verschillen, stelde financiële vergelijkingssite Independer twee jaar geleden vast.

Toen bleek dat Rotterdammers met een gemiddelde premie van 540 euro per jaar het meeste geld kwijt zijn voor de WA-verzekering van een auto.

Na Rotterdam kwamen Den Haag (528 euro) en Amsterdam (526 euro) als duurste gemeenten uit de bus.

Opvallend is dat Rotterdammers niet alleen gemiddeld de hoogste premie betalen. Ook in de verschillende gewichtsklassen zijn Rotterdammers steeds het duurst uit met de verzekering van hun auto. Den Haag en Amsterdam volgen de havenstad wederom op de voet.

De analyse van Independer was gebaseerd op verzekerden in de leeftijd van 30 tot 60 jaar, zonder schadevrije jaren met auto’s die tussen de 900 en 1200 kilo wegen . Omdat er bij WA-verzekeringen nauwelijks verschillen in dekking bestaan zijn WA-verzekeringen goed vergelijkbaar.

Jonge mannen

Uit ander onderzoek van Independer bleek dat jonge mannen gemiddelde de hoogste premies betalen voor autoverzekeringen, maar dan gaat het om de groep tussen de 18 en 24.

De in 1987 geboren uit Den Haag afkomstige Feyenoorder Elia zit inmiddels in een wat hogere leeftijdscategorie. Dus daar zou het probleem niet moeten liggen.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl