Het verkoopplatform Vliegtickets.nl heeft sinds donderdagavond de verkoop van vliegtickets stilgelegd, zo meldt moederbedrijf Otravo op de website.

“Beste klant & partner, Otravo heeft helaas moeten besluiten tot nader bericht vanaf donderdag 15 december geen tickets meer te verkopen”, staat er in een mededeling op Vliegtickets.nl.

Klanten die al een vliegticket hebben ontvangen, hoeven geen actie te ondernemen. Wie een boeking heeft gemaakt, maar nog geen ticket heeft ontvangen, krijgt de ticket in principe nog toegestuurd. Mocht dat niet lukken, dan moet een terugbetaling van het overgemaakte bedrag via de luchtvaartmaatschappij worden geregeld.

Moederbedrijf Otravo bemiddelt ook in hotelreserveringen en autoverhuur. Het bedrijf heeft nog geen officiële mededeling gedaan over een aanvraag voor uitstel van betaling, maar lijkt wel in zwaar weer te verkeren.

„Dat Otravo nu de stekker eruit trekt kwam als een volslagen verrassing. De timing is vreemd, want reisbedrijven gaan vaak failliet in september. De grote boekingsgolf is vanaf kerst tot en met januari en staat feitelijk voor de deur. Het lijkt er nu op dat ze de salarissen niet meer konden of wilden betalen”, zegt Hendrik Noorderhaven van claimbedrijf EU Claim in een reactie tegen De Telegraaf.

LEES OOK: Corendon gaat vakantievluchten vaker vanuit Brussel uitvoeren: te veel problemen op Schiphol