De Russische president Vladimir Poetin en diens Chinese evenknie Xi Jinping hebben een ontmoeting afgelopen dinsdag opgeluisterd met een heuse keukensessie.

Tijdens een congres in de Russische havenstad Vladivostok begaven Poetin en Xi zich naar een keuken, alwaar ze met blauwe schorten voor het oog van de camera’s enkele blini’s bakten.

Na het bakken van deze traditionele Russische pannenkoeken nuttigden ze de blini’s met een topping van kaviaar. En een slok wodka.

Bekijk de foto’s hieronder.


De leiders van Rusland en China namen tijdens een economisch congres even de tijd voor een ontspannend moment in de keuken. Dit alles zorgvuldig voorbereid door mediastrategen van beide landen om Poetin en Xi in een positief daglicht te stellen.

Foto: Reuters

Bron: New York Post


Het is al de tweede keer dat Poetin en Xi samen in de keuken staan. Toen Poetin afgelopen juni China bezocht, kreeg hij een instructieles voor het bakken van dumplings.

Lees ook op Business Insider

Foto: Reuters

Bron: RT


De baksessie vond plaats bij een tentoonstelling over de culturele en economische prestaties van het oosten van Rusland.

Foto: Reuters

Bron: AFP


Poetin en Xi konden kiezen uit verschillende soorten kaviaar als topping voor hun blini.

Foto: AP

Kaviaar staat bekend als een typisch Russische specialiteit, maar inmiddels is China de grootste leverancier van dit exclusieve product.

Bronnen: Bloomberg, Caviar Star


Xi heeft de banden met Poetin aangehaald, vanaf het moment dat hij president werd van China in 2012.

Foto: Reuters

De eerste buitenlandse reis van Xi in 2013 betrof een bezoek aan Rusland. Twee jaar later waren Xi en zijn vrouw eregasten tijdens een militaire parade in Moskou.

Bronnen: The New York Times, AP


China en Rusland doen ook gelijktijdig grote militaire oefeningen in Siberië deze week.

Foto: AP

Bron: Washington Post


De broederlijke baksessie wordt ook gezien als een politiek signaal naar het Westen (lees: Donald Trump).

Foto: Reuters

Politiek analist Alexander Gabuev van het Carnegie Moscow Center zei tegen The Washington Post dat  Xi en Poetin een signaal willen afgeven naar de Verenigde Staten: als dat land ‘te ver’ gaat, kruipen Rusland en China dichter naar elkaar toe.

Bron: Washington Post


Tijdens het congres zei Xi dat de vriendschap tussen China en Rusland “steeds sterker wordt”.

Foto: Reuters

Bron: AFP