De Nederlandse markt voor e-books blijft gestaag groeien. Vorig jaar werden er ruim 17 procent meer digitale boeken verkocht dan in 2013.

Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Boekhuis dinsdag bekendmaakte. In totaal werden er vorig jaar meer dan 2,2 miljoen e-books gedownload, tegenover 1,9 miljoen in 2013.

“We zien op alle gebieden groei voor het e-book”, zegt Mathijs Suidman van het Centraal Boekhuis. “Van de Bestseller 60 is 83 procent van de titels ook als e-book verkrijgbaar. De titels die dat niet zijn, zijn boeken met (uitgebreide) vormgeving of vertalingen.”

Het uitlenen van digitale boeken via bibliotheek.nl zit eveneens in de lift. In het vierde kwartaal van 2014 werden er 334 duizend e-books uitgeleend, bijna drie keer zoveel als in de eerste drie maanden van het jaar.

Ondanks de toenemende populariteit vormen e-books met een aandeel van 5 procent nog maar een klein deel van de totale boekenmarkt. Met name kinderboeken, non-fictie en studieboeken worden nog relatief vaak als fysiek boek verkocht. E-books zijn vooral populair in het genre literaire fictie.

(klik op grafiek voor uitvergroting)

e-book

Lees ook

Waarom e-books zo duur zijn

Amazon met e-books naar Nederland

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl