De verkoop van nieuwe caravans en campers is in juni flink omhoog geschoten.

Met een coronazomer in het vooruitzicht kiezen meer Nederlanders voor een vakantie met een caravan of camper.

In april en mei liep de verkoop van campers en caravans juist achter door sluiting van fabrieken.

De verkoop van caravans en campers is de afgelopen maand explosief toegenomen.

In juni werden 84 procent meer nieuwe campers geregistreerd dan in dezelfde maand een jaar geleden. Het aantal nieuw verkochte caravans steeg met een kwart. Dat meldt de branchevereniging Kampeer & Caravan Industrie (KCI).

“De succesvolle junimaand maakt bij campers het volledige eerste halfjaar van 2020 goed”, zegt Leo Diepemaat, voorzitter van de brancheorganisatie.

Ondanks de “dramatische coronaperiode” loopt de kampeer- en caravansector op dit moment nog maar 2 procent achter op 2019, zegt de KCI. Dat was het meest succesvolle kampeerjaar ooit.

Lees ook: Wil jij voor geen goud in zo’n standaard plastic, wit ding slapen? Deze caravans bieden een alternatief met een buitengewoon design

"Vakanties met een caravan, vouwwagen, tent of camper zijn nog nooit zo populair geweest als in deze coronaperiode."

Sluiting fabrieken zorgde voor dip in verkoop campers en caravans

Door de coronacrisis was het in april en mei rustiger in zowel showrooms als de Europese fabrieken. Die waren een aantal weken gesloten.

Maar de pandemie zorgt ervoor dat nieuwe kampeerders het buitenleven ontdekken, schrijft de branchevereniging. Anderhalve meter afstand houden gaat volgens de vereniging "nergens zo goed als op de camping".

Ook tweedehands campers en caravans verkopen goed. In juni steeg de verkoop daarvan met 40 procent. Daarmee komt het totaalaantal geregistreerde kampeermiddelen op 562.126 caravans en campers, een nieuw record.

Lees meer over campers en caravans: