PostNL begint een test met bezorging van pakketten op zondag. De dienst is ontwikkeld in samenwerking met Coolblue, die de dienst als eerste webwinkel aanbiedt.

Onlineshoppers in Nederland en Vlaanderen kunnen hun bestellingen op zondag tussen 12 en 18 uur ontvangen. PostNL en Coolblue maakten dit woensdag bekend.

De landelijke bezorging op zondagen door PostNL in Nederland is volgens het postbedrijf de eerste op het Europese vasteland. Eerder introduceerde PostNL al bezorging in de avond en de optie om onlinebestellingen extra vroeg op te halen.

7 dagen in de week bezorgen

Met de nieuwste uitbreiding bezorgt PostNL als eerste pakketbezorger 7 dagen in de week pakketten bij consumenten.

Vanaf 25 augustus kunnen klanten van Coolblue voor het eerst kiezen voor de dienst. De eerste pakketten zullen op zondag 31 augustus door PostNL worden bezorgd.

Meer webwinkels vanaf september

Coolblue is een snelgroeiende onderneming achter meer dan 300 webshops en 7 fysieke winkels in Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Utrecht, Antwerpen en Lochristi.

In navolging van Coolblue zullen ook de webwinkels MyCom, iCentre en Dixons vanaf september van de dienst van PostNL gebruikmaken. Bij gebleken succes zal de dienst begin 2015 voor alle webwinkels beschikbaar komen.

Lees ook op Business Insider

SGP’er wijst op Zondagswet

Kamerlid Elbert Dijkgraaf van de SGP is meteen in de pen geklommen om minister Henk Kamp (Economische Zaken) te vragen of die er iets tegen kan doen. Hij wijst op de Zondagswet, die verbiedt op zondag “zonder genoegzame reden de openbare rust door arbeid in beroep of bedrijf te verstoren”.

En een pakketje kan immers gewoon op een andere dag worden bezorgd. “Een dag in de week waarop de commercie niet het laatste woord heeft, is van groot belang voor mens en samenleving”, vindt Dijkgraaf bovendien.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl