De Ziggo Dome in Amsterdam moet een 49-jarige vrouw in totaal 16.000 euro betalen nadat zij in de concertzaal uitgleed en haar schouder brak.

Er zou vaker worden geklaagd over de vloer in de foyer, die aan het einde van een avond spekglad is door gemorste drank, wat al eerder leidde tot valpartijen. Maar niet eerder werd de Ziggo Dome gedwongen tot het betalen van een vergoeding, stelt Juridisch Bureau Letselschade en Gezondheidsrecht, dat de zaak namens de vrouw voerde.

Na afloop van het meezingconcert Holland zingt Hazes in juni 2013 smakte de bezoekster onfortuinlijk tegen de natte vloer van de foyer. Ze liep daarbij onder meer een schouderfractuur op en was vier maanden uit de running.

Het letselschadebureau procedeerde uitvoerig tegen de concertzaal in Amsterdam-Zuidoost. Het kreeg de verzekeraar van de Ziggo Dome uiteindelijk zover de vrouw 6.000 euro aan medische kosten, huishoudelijke hulp en gemiste inkomsten te vergoeden alsmede 10.000 euro aan immateriële schade en smartengeld.

Ruw maken van de vloer

Een woordvoerder van de muziekhal laat weten dat direct na de valpartij maatregelen zijn genomen, zoals het extra ruw maken van de vloer en het waarschuwen van publiek. Er zijn hem geen andere schadeclaims bekend na valpartijen.

“Met zoveel mensen over de vloer kan er wel eens iets gebeuren”, benadrukt hij. “We kunnen niet bij iedere bezoeker een schoonmaakteam zetten om in te grijpen als er een biertje of patatje op de vloer valt. We waarschuwen iedereen uitgebreid voor de kans dat de vloer aan het einde van de avond wat gladder is.”

Lees ook op Business Insider

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl