De Nederlandse startup Undagrid krijgt een extra kapitaalinjectie van het investeringsfonds van KLM, Schiphol, Rabobank en de TU Delft.

Dat maakten KLM en Schiphol dinsdag bekend. De hoogte van de kapitaalinjectie werd niet gemeld.

Undagrid is een jong, Nederlands technologiebedrijf dat het mogelijk maakt om onder meer bagagekarretjes te volgen, tegen relatief lage kosten.

Het zogenoemde track-and-trace systeem van Undagrid voorziet objecten zoals bagagekarretjes en vliegtuigtrappen van zenders die hun locatie met naburige apparaten delen. Zo wordt het mogelijk om continu zicht te houden op de locatie van de objecten.

Altijd zicht op bagagekarretjes

Het voor de hand liggende voordeel is dat hiermee de bagageafhandeling op vliegvelden efficiënter kan worden geregeld. “De bagagekarretjes die jij gebruikt als je gaat reizen gaan we nu ook volgen, zodat de luchthaven goed kan bijhouden of er op de juiste plekken ook voldoende bagagekarren staan. En dat is nog maar een onderdeel. Het gaat nog veel verder, maar dan kan ik nog weinig over kwijt”, zegt Undagrid-topman Rolf van der Velde in een toelichting tegenover RTLZ.

Volgens Van der Velde gaat het soort technologie waarmee Undagrid werkt vliegvelden grondig veranderen en wordt het reisproces steeds efficiënter geregeld.  "Je hoeft veel minder lang op de luchthaven rond te lopen, of kan je tijd anders besteden. Door te shoppen bijvoorbeeld. Via een app kan de luchthaven je van dienst zijn: waar is de reiziger, heeft hij vertraging en kunnen we hem een kopje koffie brengen?"

De oprichters van Undagrid zijn Rolf van de Velde (43), CEO; Christiaan Willemsen (34), CTO; Marcus Breekweg (45), Business Development en Lennart Schröer (28), Marketing.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl