• Uber stuurt passagiers stap-voor-stap-aanwijzingen voor het openen van een Tesla-deur.
  • Door de hoge brandstofprijzen zijn de elektrische auto’s sterk in populariteit gestegen bij chauffeurs van de app.
  • Tesla’s platte handgrepen zorgen bij mensen die onbekend zijn met het merk al langer voor verwarring.
  • Lees ook: Elon Musks gedrag jaagt potentiële klanten bij Tesla weg, blijkt uit onderzoek

Taxiplatform Uber stuurt sinds kort rij-instructies naar Tesla-rijders. De elektrische auto’s van het merk worden dankzij de hoge brandstofprijzen almaar populairder bij bestuurders die hun diensten verlenen via de app.

De app stuurt passagiers die een rit in een Tesla 3 of Y aanvragen stapsgewijze instructies over hoe ze in en uit het voertuig moeten stappen. 

“Om de deur te openen, duwt u met de duim op het brede deel van de handgreep”, toont een screenshot van een Uber-notificatie van Whole Mars Blog. “Pak vervolgens de handgreep vast en trek eraan om te openen.”

De instructies bevatten ook een tekening die laat zien hoe de deurgrepen moeten worden geopend die plat tegen het plaatwerk van de Tesla liggen.

Vorige week plaatste Uber een instructievideo op Twitter waarin het proces in- en uitstappen werd uitgelegd. Het neemt de kijker stap voor stap mee langs het gebruiken van de deurhendel aan de buitenkant tot de knop op de deurklink om de auto te verlaten.

Tesla-deuren wijken af van alle andere op de markt en kunnen verwarring en soms frustratie veroorzaken.

In juli dook een video op van een incident waarbij een boze bestuurder herhaaldelijk op de deurgrepen van een Tesla sloeg en er niet in slaagde om in de auto van de andere bestuurder te geraken. Eerder dit jaar zei een Tesla-bestuurder dat hij het raam van zijn Model Y eruit moest trappen omdat hij de deur niet kon openen. Hij kon de hendel voor de noodontgrendeling niet vinden terwijl de auto in brand vloog.

Desondanks zijn Tesla's een zegen geworden voor Uber-chauffeurs. Dit komt voornamelijk doordat de dienstverlener vorig jaar aankondigde dat het tot 50.000 Model Y's en Model 3's via een verhuurdeal met Hertz aan zijn chauffeurs zou aanbieden.

Het programma is erg populair. In juni zei Uber dat passagiers sinds de start al meer dan 5 miljoen ritten in Tesla's hadden gemaakt en dat meer dan 15.000 chauffeurs zich hadden aangemeld om Tesla's te huren via Hertz.

Bestuurders van de app vertelden Bloomberg in juni dat de elektrische auto's hen hielpen honderden dollars op brandstofkosten te besparen. Een Uber-chauffeur vertelde de nieuwsdienst dat de Tesla Model 3 haar aantal maandelijkse fooien meer dan verdubbelde, nadat ze haar Toyota Camry ervoor had ingeruild.

LEES OOK: De solid state-batterij voor elektrische auto’s levert extra actieradius én milieuwinst – maar er zijn nog 3 flinke obstakels