Uber heeft donderdag de optie gelanceerd om in Amsterdam een taxi met een fietsenrek te bestellen, zodat fietsers hun rijwiel mee kunnen nemen. “Erg handig als je bijvoorbeeld een lekke band hebt”, aldus een woordvoerder.

Daarnaast is terugfietsen na een lange fietstocht of een festival niet altijd verstandig, zo zegt de woordvoerder in Het Parool. Dan kan het handig zijn als je je fiets mee kan nemen als je een taxi bestelt. Op de fietsenrekken passen één stadsfiets of twee racefietsen.

De optie heet UberBIKE, en kost vier euro bovenop het normale tarief. De optie is vanaf donderdag alleen in Amsterdam te gebruiken. Als dat een succes blijkt, wordt de optie in de rest van de Randstad uitgerold.

3 miljard uit Saudi-Arabië

Volgens Uber hebben tussen februari en april van dit jaar 120.000 mensen gebruik gemaakt van de dienst. Dat zou een verdrievoudiging zijn ten opzichte van dezelfde periode in 2015.

Woensdag werd bekend dat het staatsinvesteringsfonds van Saudi-Arabië ruim 3 miljard euro in Uber steekt. Het zou gaan om de grootste investering in het taxibedrijf tot nu toe. De waarde van Uber ligt daarmee nu op 55,9 miljard euro.

Het bedrijf wordt gezien als de meest waardevolle startup ter wereld. Uber is actief in vierhonderd steden in 43 verschillende landen, en is niet overal onomstreden. Zo was het tot eind vorig jaar mogelijk om taxiritten bij particulieren te bestellen bij UberPOP. Omdat die chauffeurs geen taxivergunning hadden, is UberPOP voor de rechter verboden.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl