Turkije heeft handelsplatformen voor digitale munten onder strengere regelgeving geplaatst om witwaspraktijken en financiering van terrorisme tegen te gaan.

In Turkije vindt momenteel ook een groot onderzoek plaats naar een mogelijke omvangrijke fraudezaak rond cryptomunten.

Veel Turken zochten hun toevlucht in digitale munten om hun spaargeld te beschermen tegen hoge inflatie en sterke koersschommelingen van de Turkse lira.

Turkije heeft handelsplatformen voor digitale munten zoals bitcoins onder strengere regelgeving geplaatst om witwaspraktijken en financiering van terrorisme tegen te gaan.

Daarmee voert de Turkse regering de druk op de markt voor cryptomunten verder op.

Het strengere toezicht gaat per direct in, aldus een decreet van het kantoor van president Recep Tayyip Erdogan.

Eerder werd al bekend dat de Turkse centrale bank alle betalingen met digitale munten verbiedt omdat de risico’s op verliezen met die transacties te groot zouden zijn.

Lees ook op Business Insider

In Turkije vindt momenteel ook een groot onderzoek plaats naar een mogelijke omvangrijke fraudezaak rond cryptomunten, waarbij tientallen arrestaties zijn gedaan.

De oprichter en topman van het cryptohandelsplatform Thodex is onlangs Turkije ontvlucht, met naar verluidt 2 miljard dollar aan bezittingen van beleggers. Deze Faruk Fatih Ozer zou naar Albanië zijn gevlucht. Er is een internationaal aanhoudingsbevel voor hem.

Veel Turken zochten hun toevlucht in handelsplatformen zoals Thodex om te beleggen in digitale munten. Op die manier wilden ze hun spaargeld beschermen tegen de hoge inflatie en de sterke koersschommelingen van de Turkse lira.

LEES OOK: Turkse lira verliest ruim 10% aan waarde na vertrek van de baas van de centrale bank: politieke invloed Erdogan blijft groot