De woordvoerster van de Amerikaanse president Trump, perssecretaris Sarah Huckabee Sanders (36), keert terug naar haar eigen staat Arkansas en verlaat haar invloedrijke baan in het Witte Huis eind deze maand.

Trump heeft dit donderdag gemeld. Ze ging aan het begin van Trumps ambtstermijn als plaatsvervangend perssecretaris aan de slag.

Sanders zegt dat ze Trump “eeuwig dankbaar” is voor de kans die ze heeft gekregen en trots is “op alles wat hij heeft bereikt”. “Ik hou van de president en van mijn baan. De belangrijkste taak die ik ooit zal hebben, is een moeder zijn voor mijn kinderen en het is tijd dat we naar huis gaan. Bedankt meneer de president!”, aldus de woordvoerster op Twitter.


Trump zei haar te steunen als ze overweegt gouverneur van haar ‘thuisstaat’ te worden. Dat was haar vader Mike Huckabee (63) in de jaren 2005-2008. Hij heeft eerder zelf geprobeerd president te worden, maar werd begin 2016 een belangrijke aanhanger van Trump. Ook Sarah geldt als een bevlogen Trump-aanhanger.

Ze is echter omstreden en heeft tegenover de onderzoekers voor het rapport van Robert Mueller over de ‘Russische connectie’ van Trumps campagneteam toegegeven als perssecretaris valse verklaringen te hebben afgelegd.

Lees ook op Business Insider