Het was Michael Cohen en Michael Cohen alleen die pornoactrice Stormy Daniels 130.000 dollar (zo’n 105.000 euro) betaalde om haar ontmoeting met Donald Trump stil te houden.

Dat zegt Cohen – al decennialang de advocaat van Trump – tegen The New York Times. Cohen betaalde het geld uit eigen zak, aldus de jurist.

“Noch de Trump Organization noch de campagnekas van Trump waren betrokken bij de transactie met mevrouw Clifford. Ook hebben ze het geld op geen enkele manier vergoed”, zei Cohen tegen de Times.

Stephanie Clifford is de echte naam van Stormy Daniels. “De betaling aan mevrouw Clifford was legaal en heeft geen enkele connectie met de verkiezingscampagne van Trump.”

Cohen weigerde verder in te gaan op de betaling, aldus de Amerikaanse krant.

De kwestie kwam in de publiciteit na berichtgeving door zakenkrant The Wall Street Journal. Volgens die krant betrof het zwijggeld, omdat Clifford een nachtelijke escapade met Donald Trump stil moest houden. De betaling was gedaan in 2016, een maand voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Cohen ontkende dit aanvankelijk.

Hoewel Clifford eerder wel sprak over haar mogelijke ontmoeting met Trump, ontkent ze sindsdien dat het ooit gebeurd is.

Lees ook op Business Insider

“Ik ontdekte onlangs dat sommige media hebben gesuggereerd dat ik jaren terug een seksuele dan wel romantische affaire met Donald Trump heb gehad. Ik wil nogmaals benadrukken dat dit absoluut niet waar is”, schreef Clifford in een verklaring.