President Donald Trump verliet woensdag de begrafenis van George H.W. Bush wel erg snel. Nog voordat de kist van de 41e president van de Verenigde Staten in de rouwauto was geplaatst, was Trump al weer in het Witte Huis. Dat was te zien op live-beelden.

Trump en de First Lady Melania waren iets voor half twee terug in het Witte Huis, melden verslaggevers.

Het lichaam van George H.W. Bush was toen net Nationale Kathedraal van Washington uitgedragen. Oud-presidenten en gasten waren nog bij de kathedraal om de rouwwagen weg te zien rijden.

National Cathedral, Washington, D.C.

Foto: National Washington Cathedral. Bron: Wikimedia Commons

Trump en zijn vrouw Melania hadden weinig interactie met andere aanwezigen voorafgaand aan de afscheidsdienst. Ze schudden slechts kort handen met vroegere president Barack Obama en zijn vrouw Michelle. De begrafenis werd live uitgezonden door vele Amerikaanse en internationale nieuwsdiensten.

Toch was er ook een mooi moment tijdens de uitvaart. George W. Bush, de zoon van de overleden president Bush, lijkt voormalig first lady Michelle Obama een mintje te hebben gegeven tijdens de dienst. Zoiets gebeurde al eerder: tijdens de uitvaart van senator John McCain gaf hij haar een hoestbonbon. De Republikein en Democrate kunnen het opvallend goed met elkaar vinden.

Bush stierf op vrijdag op 94-jarige leeftijd, hij was president van 1989 tot 1993. Hij zal donderdag in Houston, Texas, begraven worden.

Lees ook op Business Insider

Na zijn vertrek twitterde de president: “Hard aan het werk, bedankt!” Bij de foto stond ook een foto van de 50% ‘approval rating’.