Aanstaande donderdag en vrijdag vindt de G20-top van grootste geïndustrialiseerde landen van de wereld plaats in Japan. Daar ontmoeten ook de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping elkaar.

Het wordt deze week buigen of barsten in het handelsconflict tussen de VS en China, stelt beleggingsstrateeg Sébastien Galy van vermogensbeheerder Nordea Asset Management in een analyse op beurssite finanzen.nl.

“Het conflict tussen China en de VS is een confrontatie tussen twee giganten die naar suprematie streven. Het is dus mogelijk dat handelsoverwegingen ondergeschikt worden aan de nationale veiligheid. In de aanloop naar de G20-bijeenkomst lijkt geen van beide partijen zijn standpunt te verzachten”, aldus Galy.

De beleggingsstrateeg verwacht dat China, in het geval van een permanente verhoging van Amerikaanse invoertarieven voor Chinese producten, kiest voor een devaluatie van
zijn munt met zo’n 10 procent.

Een escalerende handelsoorlog heeft zeker ook negatieve gevolgen voor Amerikaanse bedrijven met aanzienlijke activiteiten in China, zoals Apple.

Galy vindt het dan ook verstandig om met het oog op de risico’s van de handelsoorlog, te kiezen voor een defensieve mix van beleggingsportefeuilles.

Lees de volledige analyse van Sébastien Galy van Nordea Asset Management op finanzen.nl »

Lees ook op Business Insider