• Het campagneteam van Donald Trump heeft aan Meta gevraagd om het Facebook-account van de oud-president te deblokkeren.
  • De Republikeinse leider werd twee jaar geleden geschorst van het platform na de aanval van zijn aanhangers op het Capitool.
  • Trump zal het profiel waarschijnlijk alleen gebruiken voor zijn campagne, voor nu communiceert hij voornamelijk via zijn eigen platform Truth Social.
  • Lees ook: ‘Trumpisme’ heeft een tik gekregen, maar Donald Trump is verre van knock-out

Nu Donald Trump weer vol aan het campagne voeren geslagen is voor een tweede presidentschap in 2024, probeert hij zijn oude social media accounts weer terug in handen te krijgen.

November vorig jaar gaf Musk Trump weer toegang tot zijn Twitter-account en nu heeft Trumps campagneteam formeel aan Meta gevraagd om zijn Facebook account te deblokkeren. De Republikeinse leider werd geschorst van het platform na de bloedige aanval van zijn aanhangers op het Capitool in Washington.

Facebook legde Trump destijds een tijdelijke schorsing op van twee jaar, die officieel op 7 januari dit jaar in aanmerking komt voor een review. Meta zei eerder dat Trump pas kon terugkeren als de “risico’s voor de openbare veiligheid” waren verdwenen, maar weigert tot nu toe commentaar te geven op de aanvraag.

Een advocaat van Trump heeft inmiddels een brief gestuurd naar Facebook-oprichter Mark Zuckerberg, waarin hij hem vraagt een snelle toelating te bespreken. Hij stelt dat de schorsing van het Facebook-account van Trump het publieke debat “radicaal heeft vervormd en beperkt”.

Ondanks dat Trump al wel weer toegang heeft tot zijn Twitter-account, heeft hij tot nu toe nog niets getweet. Hij communiceert voornamelijk via zijn eigen platform Truth Social. Trump had 34 miljoen volgers op Facebook.

LEES OOK: 6 voormalige bondgenoten van Donald Trump die zich tegen hem en zijn hernieuwde kandidatuur hebben gekeerd