Donald Trump kiest voor zijn favoriete tactiek bij de Amerikaanse verkiezingen: zijn tegenstander zoveel mogelijk in een negatief daglicht stellen.

Trump noemde rivaal Joe Biden donderdag op de Republikeinse conventie een ‘vernietiger van de Amerikaanse grootsheid’.

Trump beloofde ook het coronavaccin eind dit jaar te verpletteren met een vaccin.

Het grote moddergooien is begonnen in de Amerikaanse verkiezingsstrijd die nu volop is losgebarsten. De Amerikaanse president Donald Trump bestempelde donderdag (lokale tijd) zijn Democratische rivaal Joe Biden als een “vernietiger van Amerikaanse grootsheid”.

Trump lanceerde een felle aanval op Biden toen hij de nominatie van de Republikeinse Partij voor herverkiezing accepteerde.

“Joe Biden is geen redder van Amerika’s ziel. Hij is de vernietiger van Amerika’s banen. En als hij de kans krijgt, zal hij de vernietiger zijn van de Amerikaanse grootsheid”, aldus de president. “Deze verkiezingen zullen beslissen of we de Amerikaanse droom redden, of dat we toestaan ​​dat een socialistische agenda ons gekoesterde lot vernietigt”, zei hij.

Trump beloofde in zijn tweede termijn de belastingen te verlagen, tien miljoen banen te creëren in tien maanden, het land te veranderen in de “productiesupermacht van de wereld” en een einde te maken aan de Amerikaanse afhankelijkheid van China.

Lees ook op Business Insider

Tegen het einde van het jaar zei hij de coronapandemie met een vaccin te “verpletteren” .

“We zetten het wetenschappelijke vernuft van Amerika in om in recordtijd een vaccin te produceren. We zullen dit jaar een veilig en effectief vaccin hebben en samen zullen we het virus vernietigen”, aldus de president.

Trump spreekt vanuit het Witte Huis

Trump sprak vanuit de tuin van het Witte Huis, die hij had getransformeerd tot een flitsend evenementencentrum voor de laatste avond van de Republikeinse conventie.

Zijn boodschap over anarchie onder Democratisch bewind werd versterkt door een reeks voorgaande sprekers, onder wie zijn dochter Ivanka.

Toen hij zelf aan het woord kwam, hield Trump zich niet in. “Als links aan de macht komt, zullen ze de buitenwijken slopen en je wapens in beslag nemen”, zei hij, terwijl hij Biden brandmerkte als een man met een geschiedenis van “verraad” en “blunders”.

LEES OOK: Ivanka Trump overlaadt haar vader met lof in verkiezingsspeech (Engels)