President Donald Trump heeft in 2018 waardevolle kunstwerken uit de Amerikaanse ambassade in Parijs laten overplaatsen naar het Witte Huis.

Volgens persbureau Bloomberg gaat het om kunst ter waarde van 750.000 dollar.

Trump zou na het schrappen van een bezoek aan militaire gevallenen tijd hebben gehad om de in de ambassade aanwezige kunst goed te bekijken.

President Donald Trump zou tijdens een bezoek aan de Amerikaanse ambassade in Parijs voor 750.000 dollar (634.000 euro) aan kunstwerken uit de residentie hebben meegenomen, zo melden diverse Amerikaanse media.

“De president heeft deze prachtige, historische stukken, die eigendom zijn van het Amerikaanse volk, mee teruggenomen naar de Verenigde Staten om ze prominent te vertonen”, bevestigt een woordvoerder van het Witte Huis tegenover persbureau Bloomberg.

Ingewijden stellen tegenover Bloomberg dat Trump een portret, een buste en een set zilveren figuurtjes in een opwelling in zijn vliegtuig Air Force One heeft laten laden.

Relletje over bezoek Trump aan Frankrijk

Trump schrapte bij het bezoek aan Frankrijk in 2018 een bezoek aan een militaire erebegraafplaats met gevallenen uit de Eerste Wereldoorlog, berichtte The Atlantic vorige week. Hij zou niet naar een begraafplaats met ‘losers’ zou willen.

Lees ook op Business Insider

In de uren die hij daardoor over had, zou Trump eens goed om zich heen hebben gekeken in de ambassade, waar hij verbleef, meldt Bloomberg.

Trump zou de dag na het geschrapte bezoek aan de erebegraafplaats een buste van Benjamin Franklin, een portret van de Amerikaanse vertegenwoordiger in Frankrijk en een stel zilveren Griekse mythologische figuren hebben aangewezen om mee terug te nemen naar het Witte Huis.

De president zou de Amerikaanse ambassadeur hebben beloofd dat de kunstwerken na zes jaar, aan het einde van zijn tweede presidentstermijn, konden terugkeren naar Parijs.

Trump ontkende twee dagen geleden overigens expliciet dat hij zich denigrerend heeft uitgelaten over gevallen Amerikaanse soldaten.

Lees meer over de familie Trump: