Het computergebruik van de Amerikaanse president Donald Trump stond deze week in de belangstelling, omdat hij Google dinsdag aanviel.

Trump stelde dat Google’s zoekmachine positief nieuws over hem niet zou tonen en alleen negatieve verhalen uitlicht.

Google ontkende de beschuldiging van Trump.

Trump is misschien dol op twitteren, maar hij is geen grote fan van computers. “Hij gebruikt geen computer”, zei verslaggever Maggie Haberman van The New York Times op Twitter. “Ook googelen laat hij aan iemand anders over.”

Haberman voegde toe: “Trump leest dingen op de iPad.”

De president zet zich af tegen de grote Amerikaanse technologiebedrijven en zijn aanhangers vinden dat prachtig, denkt Oliver Darcy van CNN. Republikeinen en rechtse nieuwszenders en -sites zijn maar al te blij met het verhaal dat techbedrijven de conservatieven censureren.

Naast Google kregen ook Amazon en Apple kritiek te verduren van Trump. Webwinkel Amazon zou onterecht profiteren van de relatief goedkope bezorgingsdiensten van de Amerikaanse posterijen. Doorn in het oog van de president is ook dat Amazon-CEO Jeff Bezos eigenaar is van The Washington Post, een krant die regelmatig kritisch schrijft over  Trump.

De president bekritiseerde ook Apple tijdens zijn verkiezingscampagne, omdat het iPhones laat maken in China.

Maar Apple lijkt inmiddels weer in de gratie te zijn. Trump heeft na zijn verkiezingsoverwinning gedineerd met Apple-CEO Tim Cook. Hij prees het bedrijf, nadat Apple aankondigde miljarden in de Verenigde Staten te gaan besteden bij Amerikaanse leveranciers.

Het lijkt alsof Trump tegenwoordig de voorkeur geeft aan Apple-producten. Naast 'het platte ding' gebruikt hij twee iPhones: één voor Twitter en nieuws, en één voor het voeren van telefoongesprekken.

Voordat Trump president werd, twitterde hij met een onbeveiligde Android-telefoon van Samsung.