• De Sikorsky S-76 VIP helikopter van president Donald Trump staat op het punt te worden verkocht.
  • De privéhelikopter, met een door designer Eric Roth ontworpen cabine, had enkele jaren geleden een geschatte waarde van 7 miljoen dollar.
  • Het toestel was vaak te zien in de serie ‘The Apprentice’ en tijdens Trumps verkiezingscampagne van 2015 en 2016, voordat hij president werd.

De privéhelikopter van president Donald Trump staat op het punt om te worden verkocht.

De iconische rood-wit-zwarte helikopter is bijna net zo beroemd als de president zelf. Het toestel was vaak te zien in Trumps televisieserie ‘The Apprentice’. Trump gebruikte de helikopter ook veelvuldig tijdens de verkiezingscampagne van 2016.

Na tien jaar lang Trump en zijn familie rond te hebben gevlogen werd de helikopter afgelopen augustus te koopt gezet, meldt Time.

De verkoop wordt geleid door het Canadese Aero Asset en het Californische Jet Edge Partners. De website van die laatste partij meldt inmiddels dat een deal bijna rond is. Enkele jaren geleden werd de waarde van de helikopter geschat op 7 miljoen dollar, omgerekend een kleine 6 miljoen euro.

Het toestel staat geregistreerd bij DJT Aerospace en is slechts een van de vele luchtvaartuigen uit de vloot van Trump. Zijn verzameling telt onder andere een Boeing 757, enkele Cessna Citation X-privévliegtuig en een collectie helikopters in het Verenigd Koninkrijk.

De meest iconische helikopter van Trump staat geregistreerd als N76DT, waarbij de laatste twee letters verwijzen naar de initialen van de eigenaar. Ook stond er jarenlang 'TRUMP' in grote letters op de romp van het toestel. Die aanduiding lijkt inmiddels te zijn verwijderd.

De Sikorsky S-76 is een favoriet onder chartermaatschappijen en beroemdheden die op zoek zijn naar een VIP-helikopter. Het toestel maakt deel uit van de vloot van de Britse koningin Elizabeth en ook wijlen basketballer Kobe Bryant vloog erin rond.

Neem een kijkje in de privéhelikopter van Donald Trump


LEES OOK: