De topontmoeting tussen Donald Trump en Kim Jong-un in het Capella hotel op het Singaporese eiland Sentosa lijkt voorspoedig te zijn verlopen. 

De Amerikaanse president en de Noord-Koreaanse leider hebben dinsdag een overeenkomst ondertekend.

Noord-Korea belooft in de overeenkomst dat het zijn kernwapenprogramma afbouwt. De VS geven in ruil daarvoor “veiligheidsgaranties” aan Pyongyang.

Onder andere persbureau Boomberg maakte een foto van het document toen de Amerikaanse president Donald Trump dit aan de pers toonde. De tekst van de overeenkomst was zodoende te lezen.

Noord-Korea zegt te gaan werken aan een “complete denuclearisatie van het Koreaanse schiereiland” en dat het zich verbindt aan “blijvende en stabiele vrede”. Verder zijn de landen het eens over nieuwe relaties “in lijn met het verlangen van de bevolking van beide landen naar vrede en vooruitgang”.

Kim Jong-un mag ook gaan uitkijken naar een bezoek aan Washington D.C. Kort na het ondertekenen van de overeenkomst zei president Trump dat hij de Noord-Koreaanse leider “zeker” zal uitnodigen voor een bezoek aan het Witte Huis. De Amerikaanse president had voorafgaand aan de historische ontmoeting in Singapore al laten doorschemeren dat Kim welkom zou zijn in de VS als de gesprekken positief zouden verlopen.

Lees ook op Business Insider

Trump en Kim ontmoetten elkaar in Singapore om te spreken over nucleaire ontwapening van Noord-Korea en het verlichten van economische sancties voor de Noord-Koreanen. De leiders spraken elkaar eerst enkel in het bijzijn van tolken. Na hun tête-à-tête waren er gesprekken met meer functionarissen, onder wie Trumps buitenlandminister Mike Pompeo en Kims rechterhand Kim Yong-chol.

LEES OOK: Kim Jong-un heeft een eigen wc die hij overal mee naartoe neemt