De Amerikaanse president Donald Trump heeft via Twitter een korte brief gedeeld van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. De dictator bedankt ,,uwe excellentie, meneer de president” voor zijn ,,energieke en uitzonderlijke inspanningen” om de relatie tussen de landen te verbeteren.

Kim blikt in de brief terug op zijn topontmoeting met Trump in Singapore, die hij bestempelt als ,,het begin van een betekenisvolle reis”. Kim beloofde daar zich te zullen inzetten voor de ,,volledige denuclearisatie van het Koreaanse schiereiland”, maar de onderhandelingen over de uitwerking van die intentieverklaring verlopen moeizaam.

Noord-Korea beklaagde zich eerder deze maand nog over de houding van de VS tijdens vervolggesprekken over denuclearisering. De Amerikanen kregen het verwijt ,,gangsterachtige” eisen op tafel te leggen. Kim verwijst in zijn brief naar een ,,toekomstig proces waarin praktische stappen worden gezet”, zonder in detail te treden.

Trump leek in zijn nopjes te zijn met de boodschap. ,,Een erg aardig briefje van voorzitter Kim”, concludeerde hij. ,,Er wordt geweldige vooruitgang geboekt.”

Lees ook op Business Insider