Nu Uber terecht is gekomen in een wervelwind aan negatieve berichten is CEO Travis Kalanick begonnen met mediteren, in de hoop op een andere manier te leren denken en betere besluiten te nemen, aldus bestuurslid Arianne Huffington.

“Het was oprecht een geweldig moment vorige week toen we in het kantoor zaten en [Kalanick] zei: ‘Ik moet echt even mediteren om in een mindset te komen om goede besluiten te nemen'”, vertelde Huffington woensdag volgens CNBC. Maar Uber heeft geen meditatieruimtes, dus Kalanick ging “een kolfruimte in die toevallig open was”, vertelt Huffington.

“Dit is onderdeel van de verandering die op komst is”, vervolgt Huffington, wellicht refererend aan een moment dat Kalanick zou kunnen mediteren in een andere ruimte dan de kolfruimte.

Huffington, die nooit een kans mist om de voordelen van slaap te benoemen en zelfs een heel boek over het onderwerp schreef, zei ook dat Kalanick “begint te herkennen hoe anders hij besluiten neemt wanneer hij genoeg geslapen heeft.”

Wat je ook vindt van meditatie en slaap, een verandering in de denkwijze van Ubers management lijkt behoorlijk nodig te zijn in het licht van de recente ontwikkelingen.

Dinsdag werd bekend dat Uber meer dan 20 medewerkers heeft ontslagen als gevolgd van het interne onderzoek naar seksuele intimidatie en ander fout gedrag binnen het bedrijf. Het onderzoek door het externe bureau Perkins Coie begon in februari nadat een voormalige medewerker, Susan Fowler, in een blog schreef dat ze als werknemer van Uber last heeft gehad van seksuele intimidatie en werd gediscrimineerd op basis van haar geslacht.

Een dag later, op woensdag, meldden meerdere media dat Uber de Azië-topman heeft ontslagen, omdat hij de medische bestanden van een verkrachtingsslachtoffer zou hebben opgevraagd. De desbetreffende bestuurder, Eric Alexander, heeft die medische bestanden vervolgens laten zien aan Uber-CEO Travis Kalanick en een andere topman, zo meldt Recode.

Lees ook op Business Insider

Het zijn verre van de enige negatieve berichten over het bedrijf. Zo zou Uber een speciale tool hebben gebruikt om toezichthouders te omzeilen, en een geheim stuk software genaamd “Hell” gebruiken om chauffeurs van concurrent Lyft te volgen.

Biz Carson heeft bijgedragen aan dit artikel.

LEES OOK: Uber ontslaat ruim 20 mensen na 215 klachten over onder meer seksuele intimidatie