• TransferWise komt met een digitale IBAN-portemonnee waar je 28 valuta tegelijk op kunt bewaren.
  • Voorlopig kunnen 1.000 klanten gebruikmaken van de nieuwe dienst.
  • De service wordt later in het jaar uitgerold naar alle klanten.

Het Estse fintechbedrijf TransferWise breidt de dienstverlening uit met een nieuwe digitale portemonnee. Daarmee kunnen klanten tot 28 verschillende valuta tegelijk bezitten met hetzelfde account.

Aan de nieuwe dienst is een betaalkaart gekoppeld, waarmee klanten over de hele wereld in de lokale munteenheid kunnen betalen.

TransferWise maakte de service, die handel over de landsgrenzen makkelijker moet maken, dinsdag beschikbaar voor 1.000 klanten. Later dit jaar volgt de uitrol naar alle klanten.

Tot nu toe was TransferWise vooral bekend als digitaal wisselkantoor, waarmee je tegen lage kosten geld om kunt wisselen naar een andere muntsoort om betalingen te doen. Met de toevoeging van een betaalkaart komt het Estse bedrijf in het vaarwater van onder meer het Londense Revolut, dat sinds vorig jaar ook actief is in Nederland.

Bij Revolut kunnen gebruikers met een prepaid creditcard betalen in 26 verschillende valuta. Daarbij betaal je voor bedragen onder de 6.500 dollar per maand geen koersopslag.

LEES OOK: Ik gebruikte de betaalpas van Revolut op reis naar de VS en deze dingen vielen me op

TransferWise en Revolut hebben dezelfde investeerder achter zich in Index Ventures.

TransferWise haalde in november vorig jaar 280 miljoen dollar op tegen een waardering van 1,6 miljard dollar. Revolut kreeg in juli 2016 nog eens 66 miljoen dollar aan financiering, na meerdere succesvolle crowdfundingcampagnes.

“Het ‘account zonder grenzen’ is een geschenk uit de hemel voor iedereen die woont of werkt in meerdere landen”, zegt Taavet Henrikus, topman en mede-oprichter van TransferWise. “Voor expats, eigenaren van een tweede huis, freelancers en zelfstandigen is dit een uitkomst.”

LEES OOK: Bunq, Revolut en N26: deze nieuwe online banken dagen ABN, Rabo en ING uit