De hybride auto’s van Toyota moeten af van hun geitenwolkensokkenimago. Toekomstige modellen worden sportiever en hipper om concurrenten als Tesla en Ford bij te blijven.

Dat stelde Toyota deze week tijdens een bijeenkomst in Detroit in de VS, zo meldt The Wall Street Journal. De nieuwe generatie Prius, waarvan nog niet bekend is wanneer hij verschijnt, zal 10 procent zuiniger zijn, maar vooral ook sportiever rijden.

Dit laatste omdat het zwaartepunt van de auto naar beneden wordt geplaatst door de batterijen lager in de auto te plaatsen. Hoe lager de batterij in de elektrische auto ligt,  hoe beter de wegligging. Daarnaast zal de nieuwe Prius langer op enkel elektriciteit kunnen rijden.

Behalve een grondige revisie van de Prius wil Toyota ook nog een aantal sportieve hybrides op de markt brengen.

Prius niet langer alleen

De Toyota Prius is met meer dan 3 miljoen exemplaren wereldwijd de meest verkochte hybride auto, maar de concurrentie zit de Japanners inmiddels op de hielen. Rivalen als Ford, General Motors, Renault-Nissan en de Duitse merken komen met meer en meer geheel of gedeeltelijk elektrisch aangedreven auto’s.

De Prius  heeft inmiddels en beetje last van een ‘geitenwollensokkenimago’. Een Prius koop je óf voor het milieu, óf zoals de meeste Nederlandse Prius-rijders, vanwege de centen. Dat wil zeggen: het fiscale voordeel. Voor de Priusrijders van het eerste uur wat het onconventionele uiterlijk geen bezwaar, of zelfs eerder een pluspunt: je maakt er een statement mee.

Maar nu er steeds meer elektrische modellen en hybride auto’s op de markt komen met een meer conventioneel of zelfs sportief uiterlijk, wordt de auto met elektromotor steeds gewoner en een optie voor een grotere groep automobilisten.

Tesla

Toyota lijkt zich ook bewust van het succes van Tesla, de Amerikaanse fabrikant van elektrische sportauto’s. De koers van het bedrijf, waar Toyota overigens een klein aandeel in heeft , spoot de laatste maanden omhoog vanwege het succes van de volledig elektrische Tesla S. Deze sportauto van 70 duizend euro verkoopt boven alle verwachtingen.

Oops! We could not locate your form.

Lees ook:

Tesla wil betaalbare elektrische auto maken

Nissan verwacht zelfrijdende auto in 2020

BMW i3: de iPhone onder de elektrische auto’s? 

‘Toyota ontwikkelt draadloos oplaadbare Prius’ 

Tweedehands Toyota Prius voor een prikkie

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl