Tim Cook, CEO van Apple, zegt dat hij cryptovaluta bezit. Hij laat alleen niet weten welke digitale munten hij heeft.

Tijdens de Dealbook-conferentie van The New York Times, die op dinsdag gehouden werd, zei de topman dat hij al een tijdje geïnteresseerd is in cryptovaluta als onderdeel van zijn persoonlijke beleggingsportefeuille.

Cook zei ook dat crypto “iets is waar we naar kijken” bij Apple. Op dit moment zijn er geen directe plannen om het te implementeren voor betalingen. Hij zei ook dat crypto als een Apple-product waarschijnlijk niet gaat gebeuren.

De populariteit en het gebruik van digitale munten neemt explosief toe. De bitcoin, de grootste en bekendste onder hen, bereikte dinsdag een record van meer dan 68.000 dollar.

De beweging wordt deels aangezwengeld door bedrijfsleiders als Tesla-topman Elon Musk en Twitter-oprichter Jack Dorsey. Tesla accepteerde zelfs kortstondig betalingen in de vorm van bitcoin voor zijn voertuigen. Maar Musk draaide deze beslissing relatief snel weer terug, omdat hij vreesde dat bitcoin buitensporig veel energie verbruikt.

Steeds meer grote banken bieden cryptovaluta's en aan crypto's gekoppelde producten aan hun klanten aan. Daarmee zouden ze hun beleggingsportefeuilles kunnen uitbreiden.

Delen van de markt blijven echter zeer ongereguleerd. Gary Gensler, de nieuwe voorzitter van de Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC), noemt de cryptosector het "Wilde Westen" en is voorstander van strengere regulering. Hij gaf een cursus cryptovaluta aan het Massachusetts Institute of Technology voordat hij zijn SEC-rol aanvaardde.

Cook sprak dinsdag op de virtuele conferentie over een reeks onderwerpen, van cryptovaluta en augmented reality tot de controverse rond de App Store en 'sideloading', het downloaden van een app van een derde partij die niet door het bedrijf is doorgelicht. Apple beweert dat deze apps kunnen leiden tot beveiligingslekken.

[activecampaign form=28]

LEES OOK: Apple moet betalingen buiten apps nu echt toelaten – rechter wijst verzoek om uitstel af