Bewoners van de Tilburgse wijk Reeshof dagen energiebedrijf Essent voor het gerecht. Ze vinden dat ze dubbel hebben betaald voor aansluiting op de stadsverwarming.

De Tilburgers besloten tot de stap toen Essent dinsdag niet het bewijs kon leveren dat de kosten terecht in rekening zijn gebracht, meldde Joeri Haast namens de bewoners.

De bewoners denken dat ze dubbel betalen voor de aansluiting omdat ze bij oplevering van het huis hebben betaald maar ook een jaarlijks bedrag betalen. Per huishouden gaat het om 150 euro per jaar. De totale schade van ongeveer 15.000 inwoners wordt inmiddels geschat op 100 miljoen euro.

Gemeente betaalt mee

,,Er rest ons maar één optie. De rechter mag zich over de kwestie buigen en bepalen of de aansluitbijdrage terecht in rekening wordt gebracht aan ons”, kondigde hij aan. De gemeente Tilburg betaalt mee aan de juridische strijd van de inwoners tegen Essent.

Essent erkent dat de communicatie over de tarieven niet altijd even duidelijk is geweest, maar zegt dat er correct is gefactureerd. Het bedrijf betreurt dat de bewoners naar de rechter stappen.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl