• Tiger Woods is met zijn auto van de weg geraakt en zwaar gecrasht.
  • De 45-jarige golfer is met spoed geopereerd aan enkele open breuken aan zijn rechterbeen.
  • Volgens de autoriteiten reed Woods te hard, maar is er geen bewijs dat hij onder invloed was.

Golfer Tiger Woods is met spoed geopereerd aan enkele open breuken aan zijn rechterbeen, nadat hij zwaar gewond raakte bij een auto-ongeval. Volgens zijn artsen is de ingreep goed verlopen en is de voormalig nummer 1 van de wereld weer bij kennis en aanspreekbaar.

Bij het incident in de omgeving van Los Angeles verbrijzelde Woods onder meer een enkel. Volgens de artsen zijn pinnen en schroeven aangebracht in de beschadigde botten van de atleet, wat tot een stabilisatie van zijn verwondingen heeft geleid. Ook de schade aan spieren en weefsel wordt groot genoemd.

“Op dit moment is Woods aanspreekbaar en is de eerste fase van het herstel ingezet”, aldus een verklaring van het ziekenhuis.

Geen aanwijzingen dat Woods had gedronken

Woods (45) was betrokken bij een eenzijdig verkeersongeval in de buurt van de stad Rancho Palos Verdes in Los Angeles County. Hij zou de rand van de weg hebben aangetikt en een boom hebben geraakt. Uiteindelijk ging hij met zijn bolide over de kop.

Foto: REUTERS/Gene Blevins
Foto: REUTERS/Gene Blevins

Woods was bij bewustzijn en aanspreekbaar toen de hulpdiensten arriveerden. Hij zat bekneld en kon vervolgens door de brandweer worden bevrijd en naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens de autoriteiten reed Woods te hard, maar is er “geen enkel” bewijs dat hij onwel zou zijn geworden of onder invloed was. Volgens de districtssheriff heeft Woods “geluk gehad dat hij nog in leven te is”.

In 2017 werd de golfvedette aangehouden toen hij slapend achter het stuur van zijn auto werd aangetroffen. Woods verklaarde naderhand dat hij voorgeschreven medicijnen had gebruikt en daarbij de mogelijke bijwerkingen over het hoofd had gezien.

Lees ook op Business Insider

Tiger Woods maakte een comeback na jaren van rugproblemen

De crash was in de ochtend rond 07.00 uur plaatselijke tijd. Woods verbleef in de regio vanwege zijn jaarlijkse Genesis Invitational Tournament op de Riviera Country Club in Pacific Palisades.

Woods heeft sinds december niet meer op een toernooi gespeeld. Hij was herstellende van een vijfde operatie aan zijn rug. Hij wordt al enkele jaren geplaagd door blessures. 

Woods won in 2019 voor de vijfde keer de Masters en staat nu op vijftien overwinningen in Majors, drie minder dan recordhouder Jack Nicklaus.

Tiger Woods na zijn winst op de Masters in 2019. Foto: REUTERS/Lucy Nicholson
Tiger Woods na zijn winst op de Masters in 2019. Foto: REUTERS/Lucy Nicholson

Maandag liet de beroemde golfer nog weten dat het hoogst onzeker is of hij in april zou kunnen meedoen aan de Masters. Hij betwijfelde of hij tijdig hersteld zou zijn van zijn rugoperatie in december.

“Mijn God, ik hoop dat ik erbij kan zijn, maar ik weet echt niet of het gaat lukken. Ik moet zuinig zijn op mijn rug, want ik heb er maar één”, liet Woods weten.

De Masters staan gepland voor 8 tot en met 11 april. Woods was sowieso al niet meer van plan om voor die Major nog andere toernooien te spelen.

Prominenten leven mee met Woods na ongeval

Tal van prominenten leven mee met Tiger Woods na zijn auto-ongeluk. “Mijn maag draait zich om. Het doet verschrikkelijk zeer dat een van mijn beste vrienden een ongeluk heeft gehad”, zei topgolfer Justin Thomas in Bradenton, waar hij zich voorbereidt op het WGC-Workday Championship.

“Ik hoop zo dat hij in orde is. Ik maak me vooral zorgen om zijn kinderen. Ik weet zeker dat ze zich verschrikkelijk voelen”, zei Thomas. 

Voormalig topgolfer Jack Nicklaus zei dat hij en zijn vrouw Barbara “enorm bezorgd” zijn over Woods. “We steunen hem uit de grond van ons hart en bidden voor hem. Doe met ons mee om hem een succesvolle operatie en een voorspoedig herstel te wensen”, zei Nicklaus, recordhouder met achttien overwinningen op majors.

De PGA Tour, de organisatie achter de grote golftoernooien, is in afwachting van meer informatie. “Namens de PGA en onze spelers kunnen we alleen maar zeggen dat we voor Tiger bidden en dat hij al onze steun zal krijgen bij zijn herstel.”

Voormalig president en golffanaat Donald Trump wenste Woods sterkte: “Word snel beter, Tiger. Je bent een ware kampioen.”