Luister hieronder naar de audioversie van dit artikel


0:00
1:57
  • Een nieuwe video toont een close-up van de laatste veranderingen in het ontwerp van  de Cybertruck van Tesla.
  • De video toont een gigantische ruitenwisser die is toegevoegd om te voldoen aan de Amerikaanse regelgeving.
  • Een update over het tijdspad voor de productie van Cybertruck wordt woensdag verwacht, als Tesla met de kwartaalcijfers naar buiten komt.
  • Lees ook: Tesla stelt naar verluidt de productie van de Cybertruck opnieuw uit, nu naar 2023

Een onlangs gelekte video uit een Teslafabriek toont het nieuwste prototype van de Cybertruck. In de video is goed te zien hoe de zijspiegels eruit zien en hoe groot de gigantische ruitenwisser nu eigenlijk is. Die laatste moest worden toegevoegd om te voldoen aan Amerikaanse voorschriften voor de verkeersveiligheid.

“De ruitenwisser is wat me het meest verontrust,” tweette Elon Musk nadat dronebeelden afgelopen december een soortgelijk herontwerp van de Cybertruck onthulden. “Inklapbare ruitenwisser die zich verbergt in de voorste kofferbak, zou ideaal zijn. Maar dat is complex.”

De nieuwe beelden, geplaatst op het Youtube-kanaal van de Cybertruck Owners Club, tonen de nieuwe pickup truck, waarbij deze wordt vergeleken met een roestvrijstalen koelkast.

"Man, zeg tegen Elon dat hij te veel doet," zegt een persoon in het onderschrift.

Een persoon in de video betwijfelt of het enkele ruitenwisserblad de hele voorruit kan wissen; een ander geeft daar weer commentaar op. Ook zijn de zijspiegels in de video te zien. Deze zijn volgens Musk verplicht voor alle nieuwe voertuigen, hoewel klanten ervoor kunnen kiezen om ze na aankoop te laten verwijderen.

Zoals verwacht heeft geen van de deuren zichtbare handgrepen. Er lijkt dus een telefoon of keycard nodig om de deuren te openen.

Een persoon in de video beschrijft ook hoe de achterkant van de pickup naar beneden uitklapt met een druk op de knop. Hierdoor verandert de achterklep in een oprit voor het laden van zwaardere voorwerpen, zoals een Cyberquad.

De Cybertruck in de video is nog steeds in de concept-prototype fase. Musk heeft beloofd met een update te komen voor het tijdspad van de productie van de Cybertruck tijdens de toelichting op de kwartaalcijfers van woensdag.

LEES OOK: 19-jarige Tesla-hacker kan e-mailadressen van auto-eigenaren achterhalen en gebruikt ze om hen te waarschuwen