Beau Five Days Inside is donderdagavond uitgeroepen tot beste tv-programma van het jaar.

Het RTL 4-programma van Beau van Erven Dorens won de Gouden Televizier-Ring, die voor de 53e keer werd uitgereikt in de AFAS Live in Amsterdam.

De ontlading was groot bij de presentator, want de grote favoriet voor de prijs was De Luizenmoeder. Ook Expeditie Robinson maakte kans op de felbegeerde publieksprijs. Van Erven Dorens kreeg uiteindelijk 52 procent van de stemmen van het televisiepubliek en ontving de prijs uit handen van zwemmer Maarten van der Weijden.

“Zit ik in een soort droom hier? Wauw”, reageerde Van Erven Dorens, die eerder op de avond al de Zilveren Televizier-Ster won voor beste presentator. Hij droeg de ring op aan alle mensen over wie hij het programma heeft gemaakt.

In Beau Five Days Inside bezocht de presentator instellingen waar je normaal niet binnenkomt, zoals een hospice, een tbs-kliniek en een brandwondencentrum. Hij verbleef hier vijf dagen om er achter te komen hoe het is om er te wonen en te werken.

Beau van Erven Dorens won de Zilveren Televizier-Ster voor beste presentator ten koste van Humberto Tan en Johnny de Mol.

‘Juf Ank’ beste acteur/actrice

Ilse Warringa, alias juf Ank in De Luizenmoeder, won nog wel de Zilveren Televizier-Ster voor beste acteur/actrice in de AFAS Live in Amsterdam. Vorige week sleepte Warringa al een Gouden Kalf in de wacht.

Lees ook op Business Insider

Warringa, medeschrijver van de succesvolle serie De Luizenmoeder (AVROTROS), versloeg haar collega Jennifer Hoffman. Zij maakte met de rol van Hannah, een van de moeders die regelmatig op het schoolplein van basisschool De Klimop staat, ook kans op deze prijs. Ook Lies Visschedijk, die Soof speelt in de gelijknamige serie, wist haar nominatie niet te verzilveren.

Het is dit jaar voor het eerst dat de prijs voor acteur en actrice is gecombineerd. De vrouwen gaven de mannen echter het nakijken bij de laatste drie kanshebbers.

Chantal Janzen beste presentatrice

De Zilveren Televizier-Ster voor beste presentatrice ging naar Chantal Janzen. Ze won al voor de vierde keer. Eva Jinek en Geraldine Kemper waren ook genomineerd.

De Gouden Stuiver voor beste jeugdprogramma ging naar de scripted realityserie De eindmusical (AVROTROS). Bommetje en De Viralfabriek waren ook bij de laatste drie. Vlogger Kaj Gorgels kreeg verder de Televizier Talent Award. Hij won van medegenomineerden Ellie Lust en Nienke Plas.

De Digital Impact Award, die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt, ging naar Wie is de mol?. De prijs gaat naar televisiemakers die de kijkers ook online of via een app goed weten te bereiken. Naast Wie is de mol? waren ook Expeditie Robinson en Zondag met Lubach genomineerd.