Bij 5000 bedrijven is afgelopen maand door een technische storing ten onrechte debetrente in rekening gebracht voor de zakelijke creditcard.

Dat laat International Card Services weten op vragen van Z24.nl. Het ging om een technische storing. Meerdere ondernemers hadden gemerkt dat er ten onrechte rente in rekening was gebracht door ICS, het bedrijf dat creditcards uitgeeft van VISA en Mastercard. Particuliere klanten zijn niet getroffen.

“Indien bedrijven gebruik maken van een automatisch incasso, zal het uitstaand saldo inclusief de debetrente omstreeks 8 april van de bankrekening worden geïncasseerd. Het bedrag dat ten onrechte aan debetrente is berekend, zal op het eerstvolgende rekeningoverzicht worden verrekend.

Bedrijven die zelf hun openstaande saldo overmaken, kunnen het bedrag dat aan debetrente in rekening is gebracht hierop in mindering brengen”, laat ICS schriftelijk aan Z24 weten.

Bedrijven krijgen donderdag een brief waarin ICS zich verontschuldigt voor de storing. ICS is een dochterbedrijf van ABN Amro, maar opereert zelfstandig. Het verzorgt ook de uitgifte en de verwerking van creditcardtransacties voor andere banken dan de ABN Amro.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl