David Goldberg, de baas van online-enquêtebedrijf SurveyMonkey en echtgenoot van Facebook-topvrouw Sheryl Sandberg, is afgelopen vrijdag op 47-jarige leeftijd plotseling overleden.

Dat meldt zakenkrant The Wall Street Journal maandag, naar aanleiding van een bericht van Goldberg’s broer op Facebook zaterdag. Het bericht werd vervolgens gedeeld door Facebook-topman Mark Zuckerberg.

David Goldberg was een voormalige directeur bij Yahoo en werkte sinds 2009 als topman van SurveyMonkey. Hij bouwde de specialist in online enquêtes uit van een bedrijf van 12 werknemers naar een firma met 450 employees. De waarde van SurveyMonkey werd afgelopen jaar geschat op zo’n twee miljard dollar, aldus de WSJ.

Goldberg is vooral bekend als de man van Sheryl Sandberg, operationeel directeur bij Facebook, het grootste sociale-netwerkbedrijf ter wereld. Over de oorzaak Goldbergs’ dood gaven de familie en de bedrijven geen details, anders dan dat het overlijden “onverwacht” kwam.

Sheryl Sandberg kreeg internationaal grote bekendheid met de publicatie van haar boek ‘Lean In’  over de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt. In 2013 werden meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht binnen zes maanden. Sandberg heeft diverse malen aangegeven dat de steun van haar man cruciaal is geweest bij het combineren van een gezin met haar carrièrewensen.

Lees ook

Topvrouwen ten spijt: Facebook is als elk techbedrijf een mannenbolwerk

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl