• Reisorganisatie Sunweb hoeft branchegenoot Corendon niet gedwongen over te nemen, heeft de voorzieningenrechter in Amsterdam bepaald.
  • Sunweb trok zich vorige maand op het laatste moment terug uit de voorgenomen overname, omdat Corendon niet aan alle voorwaarden zou hebben voldaan.
  • De rechter denkt dat een gedwongen overname te zware gevolgen heeft in de coronacrisis en wil dat de partijen opnieuw om tafel gaan.

Reisorganisatie Sunweb hoeft branchegenoot Corendon niet gedwongen over te nemen. Dat heeft de voorzieningenrechter in Amsterdam bepaald in het door Corendon aangespannen kort geding. De rechter vindt dat een gedwongen overname mogelijk te zware gevolgen heeft door de coronacrisis.

Sunweb trok zich op het laatste moment terug uit de voorgenomen overname van Corendon, een deal ter waarde van 146 miljoen euro. Volgens Sunweb had Corendon namelijk niet aan alle eisen voldaan, maar Corendon bestreed dat.

Volgens de rechter heeft Corendon wel aan alle voorwaarden voldaan, maar de partijen moeten van de rechter opnieuw om tafel gaan. Het is goed mogelijk dat Corendon in een bodemprocedure wel wint, aldus de rechter.

Directeur van Corendon Steven van der Heijden zegt “sowieso in hoger beroep” te gaan. Verder wil Van der Heijden nog steeds met Sunweb om de tafel gaan. Over mogelijke nieuwe onderhandelingen kan de directeur niets zeggen.

De deal werd in juni vorig jaar beklonken. Volgens de advocaten van Corendon doet Sunweb er alles aan om onder de overname uit te komen, om het bedrijf uiteindelijk voor een lager bedrag te kunnen kopen. Dat ontkent de baas van Sunweb, Mattijs ten Brink, stellig.

LEES OOK: Sunweb ziet in coronatijd toch af van overname Corendon

Lees ook op Business Insider